Nieuws Supportersvereniging
SV heeft verzocht om Airborne-wedstrijd te verplaatsen 18/08/2013

De Supportersvereniging Vitesse heeft Vitesse verzocht het verplaatsen van de wedstrijd Vitesse – PEC Zwolle, vastgesteld op zondag 22 september, aan te kaarten bij de KNVB met als doel deze te verplaatsen naar zaterdag 21 september.

Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Airborne-herdenking weekend. Indien de wedstrijd naar de zaterdagavond wordt verplaatst zijn de oud-strijders, die Oosterbeek en Arnhem bezoeken, in staat om deze bij te wonen.
 
Diverse partijen moeten dan hun medewerking verlenen. De voetbalbond KNVB, Tv-zender Fox Sports, tegenstander PEC Zwolle en stadion GelreDome.
Het verzoek en de aanvraag is door Vitesse reeds doorgeleid naar de KNVB.
 
De Airborne-wedstrijd staat in het teken van het herdenken en eren van alle veteranen die zich voor de vrijheid van Nederland hebben ingezet, de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder. Sinds een groot aantal jaren organiseert de Supportersvereniging Vitesse, in samenwerking met Vitesse en de Stichting Airborne, de Airborne-wedstrijd in GelreDome. Dit eerbetoon aan de veteranen heeft inmiddels landelijke bekendheid verworven.
 

Stef ten Thij (links) met veteraan Johnny Peters
 
SV-voorzitter Stef ten Thij: “Ik reken op de medewerking van alle partijen. Wij kunnen als Supportersvereniging Vitese geen ijzer met handen breken, maar hopen dat iedereen met een hart op de goede plek en historisch besef het gezond verstand laat prefereren boven eventuele commerciële belangen.”
 
“Ook vorig jaar werd de Airborne-wedstrijd na spijtig vroegtijdige uitschakeling van Vitesse in de Europa League van de zondag naar de zaterdag verplaatst. Het kan dus absoluut en wij roepen dan ook alle partners die nodig zijn om dit mogelijk te maken op zich maximaal in te zetten.
 
Wij weten allemaal waarom en de veteranen zijn onlosmakelijk met de Airborne-wedstrijd verbonden. Zij verdienen elk jaar weer om passend geëerd te worden in een goed gevuld GelreDome. Alle generaties na hen hebben hun vrijheid in denken en handelen ook aan hen te danken, aldus Stef ten Thij.”
 

Merab Jordania en Johnny Peters

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl