Nieuws Supportersvereniging
Supportersvereniging Vitesse blij met zondagtraining 21/06/2013

Oud-Vitesse trainer Fred Rutten verraste aan het einde vorig seizoen alles en iedereen met een opmerking in een kranteninterview dat Vitesse de eerste training op donderdag 20 juni zou houden.

Weg traditie van de afgelopen jaren om de eerste training goed bereikbaar voor de Vitesse-supporters te houden en op zondag te starten. Iets waar de SV zich lang voor ingezet heeft en sinds een aantal jaren feit is.

Reden voor de Supportersvereniging Vitesse om in gesprek te gaan met Vitesse. ‘Rutten ging wat te kort door de bocht en sprak voor eigen parochie”, volgens SV-voorzitter Stef ten Thij. “Door het relatief vroeg starten van Europees voetbal voor Vitesse maakte de technische staf de keuze om vroeger te beginnen. Gelukkig had technisch directeur Ted van Leeuwen meer oor voor de supportersbelangen en hadden wij al de principeafspraak gemaakt dat als Vitesse derde zou worden, of PSV de beker zou winnen, de eerste training op zondag 23 juni zou zijn. Helaas moet Vitesse een Europa League-ronde eerder instromen, op 1 augustus, en hield de technische staf vast aan de start op 20 juni.”
 
“Met medewerking van Vitesse-directeur Peter Gansler zijn wij tot een prima tussenoplossing gekomen. Vitesse riep haar selectie per 20 juni bij elkaar en de eerste feestelijke training zal op zondag 23 juni 12.00 uur plaatsvinden.”
Stef ten Thij: ”Dat wordt een bijzondere training. Er zal de nodige interactie met spelers plaatsvinden, het nieuwe Vitesse-thuisshirt, uiteraard met de door de supporters geliefde gele en zwarte strepen, wordt gepresenteerd en de een deel van de sfeergroep van de SV zal aanwezig zijn met spandoeken, vlaggen en sfeermiddelen om het geheel op te luisteren.”
 
“Ondanks dat de selectie nog niet compleet is, gaan wij er als Vitesse-supporters een feestje van maken. Iedereen snakt weer naar een Vitesse-seizoen. Wij hebben een dijk van een voorbereiding met aansprekende tegenstanders en iedereen is nieuwsgierig naar de nieuwe technische staf. Los van een geel-zwart hart zijn dat allemaal redenen om zondag om 12.00 uur naar Papendal te komen. Laten wij dat vooral in onze clubkleuren doen. Iedereen mag weten dat wij trots zijn op onze mooie club en vooral onze geel en zwart strepen. Daar hebben wij ons als SV voor ingezet en de club heeft uiteindelijk goed naar haar supporters geluisterd.”
 
Supportersvereniging Vitesse
 

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl