Nieuws Supportersvereniging
Stewards Supportersvereniging Vitesse aanwezig in België 02/07/2013

De stewards van de SV zullen aanwezig zijn tijdens de twee oefenwedstrijden van Vitesse in Lier en Wavre. Vitesse heeft de SV verzocht de stewardinzet in België te verzorgen.

Paul Koster, bestuurslid supporterszaken van de SV: “Wij hebben een ruime ervaring in het begeleiden van de Vitesse-supporters. Onze stewards zijn goed opgeleid en volledig gecertificeerd. Wij zijn de enige SV in de Eredivisie die de volledige organisatie van de uitreizen en begeleiding van de meereizende supporters in eigen hand hebben.”

Paul Koster neemt ook deel aan het veiligheidsoverleg met Lierse SK en Standaard Luik. “Vitesse verzocht ons deel te nemen en wij maken graag gebruik van de uitnodiging om mee naar België te reizen. Wij hebben dan de informatie uit eerste hand en er kunnen gelijk concrete afspraken gemaakt worden.”
 
“Voor de Vitesse-supporters is het wel zo prettig om in België de bekende gezichten zien”, vervolgt Paul Koster. “Wij zijn er klaar voor en het animo onder onze SV-stewards is groot. Als wij niet als stewards in België aan zouden treden, dan zou dezelfde groep er gewoon als Vitesse-supporter op de tribune zitten. Laten we vooral niet vergeten dat wij in eerste plaats Vitesse-supporter zijn. Daarnaast zijn al onze SV-stewards vrijwilliger die zonder enige vorm van vergoeding elke uitwedstrijd weer gewoon in dienst van onze Vitesse-supporters hun werk doen.”
 
“Wij werken nauw samen met Vitesse en zullen ook die wedstrijden onder de verantwoordelijkheid van de club vallen. Dat is niet alleen een KNVB-vereiste, maar ook van belang in het kader van verzekering en juridische verantwoordelijkheid.”
 
“Supporters vergeten soms wel eens dat de Supportersvereniging Vitesse een bijzonder breed scala aan activiteiten heeft. Naast het uitvervoer in eigen beheer is ook het supportershome in eigen exploitatie, brengen SV-vrijwilligers zes keer per jaar een full-color magazine uit, beheert de SV de supporterssite vitesse.org en de jeugdsite van Vitesse.

Wij begeleiden de rollerside, coördineren en organiseren de sfeer in GelreDome, houden een aantal keren per jaar activiteiten waarbij supporters en Vitesse-voetballers elkaar ontmoeten en staan onze vrijwilligers ook in de merchandise shops.

Allemaal redenen om de Supportersvereniging Vitesse te steunen door voor slechts 12 euro per jaar lid te worden. Hoe belangrijk het is om een sterke SV te hebben die een volwaardige gesprekspartner van de club Vitesse is, hebben wij onlangs wel gezien in het voornemen van Vitesse om overhaast het thuisshirt te ingrijpend te wijzigen.
 
"Wij zijn als SV al weer klaar voor een nieuw seizoen. Mooi om er in België bij te zijn. Ga vooral mee, zou ik tegen de Vitesse-supporters willen zeggen. Het is goed te bereizen en het zijn aansprekende tegenstanders”, aldus Paul Koster.
 
Vitesse speelt op 14 juli tegen Standard Luik en op 19 juli tegen Lierse SK.
 

Paul Koster (links) en Albert Winnemuller tekenen het buscontract

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl