Nieuws Supportersvereniging
Spelers Vitesse en SV voor Airborne-shirt als uittenue 25/02/2013

Vitesse trad in Almelo aan in het Airborne-shirt tot enthousiastme van de spelers.

Vitesse mocht zaterdag niet in eigen uit- en thuisshirt spelen in Almelo. De arbitrage keurde het thuistenue af omdat zij zelf aantraden in geel-zwart en het grijze uittenue zou te veel op het zwart-wit van Heracles lijken. Als alternatief werd het Airborne-shirt gedragen. Vitesse-spelers Jan-Arie van der Heijden en Marco van Ginkel waren daar erg enthousiast over. De Supportersvereniging Vitesse deelt deze mening.

“Ik vind het mooier dan het grijze uittenue. Ik weet niet of het altijd kan in uitduels, de scheidsrechter moet het goedkeuren”, aldus Van der Heijden in De Gelderlander. Van Ginkel: “Misschien moet dit maar ons uittenue worden. Het idee erachter spreekt mij aan.”

"Dat lijkt mij een heel goed idee", zegt voorzitter van de Supportersvereniging Vitesse, Stef ten Thij. "Wij hebben als Arnhemse supporters al jaren een grote binding met de Airborne. Zo hebben wij zes jaar geleden het initiatief genomen voor een jaarlijkse Airborne-wedstrijd in GelreDome waarbij de veteranen in het zonnetje worden gezet. Bovendien is het een bijzonder mooi shirt en met deze kleurencombinatie zijn wij redelijk uniek in het Nederlandse betaald voetbal. Dat scheelt weer een hoop gedoe tijdens uitwedstrijden met het afstemmen van kleuren ten opzichte van de tegenstander en de arbiters.”

Lopende dit seizoen zal het lastig worden omdat er al afspraken met de KNVB zijn gemaakt met betrekking tot het te dragen uittenue. Voor het seizoen 2013 - 2014 ligt dit echter nog open.

De Supportersvereniging Vitesse gaat het voorstel neerleggen bij Vitesse.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl