Nieuws Jong Vitesse
Jong Vitesse kandidaat voor Jupiler League 11/03/2015

De kans bestaat dat Jong Vitesse komend seizoen deelneemt aan de Jupiler League. Het zou de plek van Jong FC Twente kunnen overnemen.

De Arnhemse ploeg gaat momenteel aan de leiding in de beloftencompetitie en de club is altijd een groot voorstander geweest van deelname aan de nieuw op te zetten voetbalpiramide.

In het verleden onderzocht Vitesse samen met Feyenoord de mogelijkheid om toe te treden tot de Eerste Divisie. Nu de Rotterdammers zijn afgehaakt lijkt Vitesse de voornaamste kandidaat, al zijn de Arnhemmers zelf terughoudend. Jong Vitesse zou de plek van Jong FC Twente kunnen innemen dat vanwege de bezuinigingen vanaf volgend seizoen niet meer deelneemt aan de Eerste Divisie maar aan de reguliere beloftencompetitie.

'De keuze hoe de Jupiler League vorm te geven na het wegvallen van Jong FC Twente ligt bij het bestuur betaald voetbal', laat technisch directeur Mo Allach weten aan Voetbal International. 'Dat onderzoekt allerlei scenario's. Dat wij positief zijn over de voetbalpiramide staat buiten kijf. Niet voor niets hebben wij aangegeven met Jong Vitesse daaraan te willen meedoen. Vooruit lopen op de zaken heeft op dit moment geen zin. We houden de ontwikkelingen in de gaten en hebben op reguliere basis contact met de KNVB.'
 

Bron: VI.nl / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl