Nieuws Jong Vitesse
,,Jij meedoen met Jong Vitesse? Als ballenjongen zeker'' 16/01/2015

De veertienjarige Thomas Buitink had de middag van zijn leven toen hij door assistent trainer van Jong Vitesse werd opgeroepen om tijdens het oefenduel tegen Jong Heracles Almelo mee te spelen.

De spits van de selectie Vitesse onder 16 had zelfs moeite om het zijn ouders duidelijk te maken.

,,Jij meedoen met Jong Vitesse? Als ballenjongen zeker", hadden zijn ouders hem ongeloofwaardig aangehoord toen de veertienjarige Thomas Buitink hen meldde dat hij door Edward Sturing was geselecteerd voor Jong Vitesse, het belofteteam van de club uit Arnhem.

Ook bij Veensche Boys, zijn oude club, werd verbaasd gereageerd. ,,Is daar geen vergissing gemaakt?" Nee, sterker nog. Thomas Buitink kon in het bonte gezelschap, waaronder Kelvin Leerdam en Uros Djurdjevic, zelfs scoren, maar zijn kopbal, twee seconden nadat hij mocht invallen, werd gepareerd.

Het beloftenteam van Vitesse won woensdag 14 januari tegen Heracles Almelo met 2-1. De Arnhemse ploeg stond halverwege op het sportcomplex Papendal met 2-0 voor, onder meer dankzij een rake vrije trap van Elmo Lieftink en een knal van Brahim Darri. Na rust scoorde Jaroslav Navratil de Almelose treffer.

Thomas Buitink, voormalig speler van Veensche Boys, mocht na rust invallen en scoorde als gezegd bijna de derde goal namens Vitesse. Hoewel de tweede helft daarna wegkabbelde en Thomas niet meer in stelling kon worden gebracht, waren er grote lofuitingen van trainer Kevin Moeliker voor de veertienjarige Nijkerker. Thomas speelde eerder als spits in het Nederlands Elftal onder de vijftien jaar.
 

Bron: De Stad Nijkerk / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl