Stadions
In haar meer dan 110-jarige bestaan heeft Vitesse haar wedstrijden op verschillende accommodaties gespeeld. Al deze accommodaties hebben hun eigen historie. De historie van de twee meeste recente locaties wordt uiteengezet.

Monnikenhuize

Tegenwoordig werkt Vitesse haar thuiswedstrijden in het hypermoderne Gelredome af. Hiervoor heeft Vitesse 47 jaar de thuiswedstrijden in het schitterend gelegen Nieuw Monnikenhuize gespeeld. Veel Vitessenaren zullen hoogstwaarschijnlijk nog met weemoed terug denken aan dit stadion.

lees verder...

Gelredome

Tien jaar lang was het een droom, een fantoom, maar op 25 maart 1998 had Arnhem eindelijk de wereldprimeur: Vitesse-NAC de allereerste wedstrijd op een verschuifbaar veld in het Gelredome. Het beweegbare dak, het verschuifbare veld, de promenade en het unieke klimaatbeheersingssysteem maken het stadion tot het meest luxueuze van Europa. Het is de thuishaven van Vitesse, maar ook het podium voor popconcerten, opera's, tennistoernooien en landdagen. Gelredome is het geesteskind van Karel Aalbers, het moest Vitesse katapulteren in de wereld van de grote getallen.

lees verder...

https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl