Leven zonder voetbal

Leven zonder voetbal

Leven zonder voetbal - Louis Laros

Functie
Spelersbegeleider van de VVCS.

Passie
buiten het voetbal Ook al heb ik er de laatste twee jaar geen tijd voor gehad, golf ik erg graag. In mijn tijd als speler van Vitesse ging ik regelmatig op Papendal met John van den Brom een balletje slaan. Golfen is een echte zomersport, lekker relaxen en een balletje tweehonderd meter wegslaan. Voetballers hebben er per definitie aanleg voor, maar dat geldt eigenlijk voor alle balsporten. Dat is aangeboren bij ons, denk ik. Boek/schrijver Ik ben absoluut geen boeken liefhebber. Ik durf zelfs te stellen dat ik op de middelbare school mijn laatste boek heb gelezen. En dat was nog verplicht ook, moet je nagaan. Nee, ik ben meer van de tijdschriften, zoals VI, Sportweek en Voetbal Magazine. Film Een titel in het bijzonder heb ik niet, maar ik hou van actie.

Muziek
Robbie Williams, ik heb alle cd's en dvd's van hem. Hij is voor mij de ultieme popmuzikant. Daarnaast André Hazes. Samen met Marc van Hintum heb ik zijn laatste concert bezocht, waar wij bovendien als een van de weinigen backstage mochten. Eigenlijk is mijn muzieksmaak vrij breed. Alleen hardrock is niet aan mij besteed. Televisie De serie 24, met in de hoofdrol Kiefer Sutherland. Het is spannend met veel actie en meeslepende scènes. Ik heb alle afleveringen gezien. Soms is het wat overdreven, maar ik blijf kijken.

Man
Joop Ooms, de voormalig sportschoolhouder in Tilburg die een maand geleden is overleden. Als jongen van zeventien speelde ik voor Willem 11 en werd er diabetes bij me geconstateerd. Ik dacht dat dat het einde zou betekenen van mijn nog niet eens begonnen carrière. Ooms, die destijds fitnesstrainer was van Willem 11, had óók al jaren suikerziekte. Hij heeft me toen met passen en meten laten inzien dat mijn ziekte geen gevolgen hoefde te hebben. Eigenlijk is hij ervoor verantwoordelijk geweest dat ik het voetbal op topniveau heb doorgezet.

Eten/drinken
Hollandse kost; andijvie met een lekkere bal gehakt. Ik drink altijd cola light, alleen na wedstrijden of als ik uitga een biertje. Geen spelersbegeleider, dan ... Was ik nu ergens jeugdtrainer geweest. Dat deed ik ook hiervóór, bij Vitesse. Misschien keer ik in de toekomst terug in de trainerij, maar vooralsnog ben ik uitermate tevreden met het leven dat ik nu heb.

Voor het laatst dronken
Afgelopen carnaval, toen ik op een zaterdag met enkele vrienden uit Dordrecht aan het feesten was. Ik was die avond vrij ver heen.

Voor het laatst gehuild
Nadat ik mijn beslissing had genomen te stoppen als profvoetballer. Ik weet het nog goed, het was na een oefenwedstrijd van Vitesse tegen Hannover 96. Ik speelde na een jaar blessureleed weer mee, maar voelde negentig minuten lang dat ik het niet meer aankon. Later op de dag hakte ik op de hotelkamer, vergezeld door Marc van Hintum, de knoop door. Het was heel tegenstrijdig, want Marc besloot tegelijkertijd over te stappen naar Hannover. Voor hem kwam een droom uit, voor mij viel er één in duigen.

Vakantiebestemming
We staan elk jaar met ons gezin met een camper op Renesse en dat bevalt prima. Toch hou ik van een tropisch klimaat, maar dat is met de huidige leeftijd van mijn kinderen niet te doen. We moeten nog even wachten tot ze wat ouder zijn.

Daar kan ik me niets bij voorstellen, al besef ik sinds mijn vaderschap dat er veel méér is buiten het voetbal.

Leven na de dood
Geloof ik absoluut niet in. Als je overlijdt, is het volgens mij gewoon over en uit.

Toekomst tv-zender Tien
Erg jammer dat het zo slecht met ze gaat, want ik had juist het gevoel dat ze de laatste tijd goed bezig waren. Ik vind dat ze goede series hebben en ook de vernieuwende werkwijze van De Wedstrijden bevalt me. Zeuren over reclames heeft geen zin, dat hoort bij commerciële televisie. Ik vind het allemaal erg verfrissend, Tien heeft zich een eigen plekje verworven op de Nederlandse tv. Volgens mij hoeven ze het ook helemaal niet op te geven. John de Mol heeft thuis echt nog wel een buffert je liggen, hoor.

Meest opmerkelijke nieuwsfeit
Al die familiedrama's van de laatste weken. Ik weet niet waardoor het komt, maar veel mensen zijn in deze tijd psychisch in de war. Dan krijg je van die gekken die hun eigen kinderen iets aandoen. Als vader is dat niet te bevatten en het raakt je diep in je hart.

04-04-07 VI Magazine

[Terug] 

https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl