Competitie
Landskampioenschap

Wordt tegenwoordig de nummer één van de Eredivisie onze nationale kampioen, vroeger ging dat heel wat anders. Tot de invoering van het betaald voetbal werkten de voetbalclubs in regionale competities een onderling programma af. Vervolgens speelden de kampioenen hiervan, weliswaar in verschillende opzetten door de jaren heen, om het landskampioenschap. En 'ons' Vitesse was hier aan het eind van de vorige eeuw al bij betrokken.

[lees verder]

Resultaten

Bijna een halve eeuw geleden startte de KNVB met het betaald voetbal. Vitesse heeft in al die jaren uiteraard hoogte- en dieptepunten gekend. De resultaten geven vaak een goed beeld van de ontwikkeling van onze geliefde club.

[lees verder]

Nacompetitie

In het seizoen 1971/1972 werd de Tweede Divisie opgeheven. Hierdoor bestond de Eerste Divisie uit 21 clubs en uit een record aantal competitiewedstrijden. En het risico van een voor veel clubs oninteressante competitie diende zich aan. De voorzitter van Wageningen kwam echter met een gouden idee: de nacompetitie. Vitesse heeft 6 keer deelgenomen aan deze extra competitie. Maar de eerste plaats wisten de Arnhemmers slechts 1 keer af te dwingen.

[lees verder]

https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl