Archief
Wekelijks bijna 2000 coronatesten in Supportershome Monnikenhuize 21/06/2020

De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden heeft de Supportersvereniging Vitesse benaderd om in het Supportershome Monnikenhuize bij het GelreDome in Arnhem een teststraat in te richten.

De Supportersvereniging Vitesse werkte uiteraard graag mee om het inrichten van een testlocatie mogelijk te maken. Sinds 6 april is het teststation in het supportershome actief. Het bestaat uit drie straten waar tegelijkertijd mensen op corona getest kunnen worden. Uiteraard worden alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen en is het uitvoerend zorgpersoneel gekwalificeerd.
 
In het teststation in het supportershome op het GelreDome-terrein zijn gedurende de eerste weken aanvankelijk alleen zorgprofessionals getest op corona. Sinds 1 juni kunnen ook particulieren met klachten gebruik maken van deze faciliteit, mits men eerst aangemeld is via het landelijke gratis nummer 0800-1202. Het nummer is gratis en zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. De test is bedoeld om te zien of je het virus op dit moment bij je draagt. Met deze test valt niet zien of je het virus hebt gehad. Ook is niet zien of je antistoffen hebt.
 
Sinds de eerste week van juni worden er wekelijks bijna 2000 tests afgenomen. Daarvan waren er in de eerste week van juli 48 (1,9 procent) positief, meldt regiokrant de Gelderlander.
 
Voorzitter Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden, Ahmed Marcouch: “Ik ben er blij mee dat we voldoende testmateriaal beschikbaar hebben zodat we aanvankelijk zorgpersoneel en nu iedereen met klachten die doorverwezen wordt kunnen testen. Ik ben dankbaar dat we het supportershome van Supportersvereniging Vitesse hiervoor mogen gebruiken. Want alleen samen kunnen we het coronavirus bestrijden.”
 
Mensen met milde klachten die op corona kunnen duiden, wordt aangeraden vooral een afspraak te maken via het landelijke gratis nummer 0800-1202. Als zij positief worden getest, kan de gezondheidsdienst via bron- en contactonderzoek nagaan of van verdere verspreiding sprake is. Het merendeel van de mensen die zich laten testen, ontvangt volgens GGD-arts Kirsten Wevers binnen 48 uur de uitslag via het landelijk opgezette callcenter, zo geeft de GGD-website aan.
 
Het is nog niet bekent wanneer het supportershome Monnikenhuize weer voor supporters open gesteld zal worden. Dat hangt van de landelijke richtlijnen van de regering af. Woensdag aanstaande wordt meer informatie over het openstellen van sportkantines en voetbal in het algemeen verwacht.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl