Archief
Website vol Vitesse-shirts 23/05/2020

Vitesse Huis-DJ Jan Willem Gijsbers lanceerde woensdag de site vitesseshirts.nl. Hierop een bonte verzameling van bijzondere shirts en historische momenten van de Arnhemse voetbalclub.

De winst van de KNVB-beker was één van de meest memorabele momenten uit de Vitesse- geschiedenis. Maar wat voor shirt had van Kevin Diks aan voor Vitesse? En hoe zagen de beelden eruit?

Huis-DJ en fervent Vitesse-shirtverzamelaar Jan Willem Gijsbers - alias DJ Walter Witlov - bedacht enige tijd geleden dat hij momenten zoals deze - en vele andere - wilde laten zien aan de buitenwereld. En zo gebeurde: samen met bevriende fotograaf Dennis Damen maakte Jan Willem zijn droom waar: zijn volledige shirtverzameling legden ze vast op de gevoelige plaat.

Op de site www.vitesseshirts.nl is vooral een verzameling van Vitesse-shirts te zien, maar ook zijn er oude elftalfoto's terug te vinden, toegangskaartjes van vroeger en een tijdlijn die je mee neemt in de geschiedenis van de club, inclusief beelden van Europese duels en bijzondere momenten zijn vastgelegd.

Ook verleenden verschillende oud-spelers hun medewerking aan de site, door vragen te beantwoorden en shirts beschikbaar te stellen om te fotograferen. Er staan nu 120 shirts online, waaronder ook dat van 'onze nummer 4' Theo Bos.

Jan Willem heeft veel shirts in eigen bezit maar uiteraard niet alles. Hij roept dan ook alle Vitesse- fans of verzamelaars op om mee te helpen zijn digitale collectie compleet te maken. Mochten zij een shirt in de kast hebben liggen die nog niet op de site te vinden is, zou Jan Willem het met liefde komen ophalen om er foto's van te maken.


Bron: Arnhemse Koerier / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl