Archief
Vooruitblikken met Leonid Slutskiy en Navarone Foor 21/01/2019

Vitesse kan zich dinsdagavond ten koste van AZ plaatsen voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker. In gesprek met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en Navarone Foor blikt Vitesse TV vooruit op het treffen in Alkmaar.

De laatste keer dat Vitesse en AZ elkaar in het bekertoernooi troffen was in de finale op zondag 30 april 2017. Vitesse stapte toen als bekerwinnaar van het veld. Een jaar later bereikte AZ opnieuw de finale. Ditmaal werden ze verslagen door Feyenoord. Foor: “Natuurlijk speelt dat bij hen mee. Ze waren twee keer zo dichtbij. Daardoor zullen ze extra gemotiveerd zijn, maar dat zijn wij gelukkig ook. Ik weet hoe het is om zover te komen en wat dat met de club en de hele stad doet. Daar gaan we dit jaar weer voor.”

In de Eredivisie staat AZ slechts één punt achter de Arnhemmers. De competitiewedstrijd eindigde in een 0-0 stand. De ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd. Slutskiy: “AZ is een lastige tegenstander. Het is een goed team met veel kwaliteiten, maar bekerwedstrijden blijven altijd wedstrijden op zich. Die wedstrijden hebben iets magisch, er kan van alles gebeuren. We gaan er met de volle honderd procent voor om de volgende ronde te bereiken.”

Bryan Linssen en Oussama Darfalou gingen in het duel vs Excelsior Rotterdam vroegtijdig naar de kant. De trainer geeft aan: "Beide jongens zijn fit genoeg om te kunnen spelen morgen." Bij Vitesse ontbreken de geblesseerden Tim Matavz (kuitbeenbreuk), Arnold Kruiswijk (rug), Charly Musonda (knie) en Hilary Gong (knie). De schouderblessure van Matus Bero houdt hem nog aan de kant. Het duel in het AFAS Stadion vangt aan om 20.45 uur.
 

Bron: Vitesse / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl