Archief
Vitesse wint oefenduel tegen KVC Westerlo: 4-2 31/07/2020

Vitesse heeft in het derde oefenduel van de voorbereiding op seizoen 2020|2021 met 4-2 gewonnen van KVC Westerlo.

In GelreDome kwamen de Belgen op voorsprong via Igor Vetokele, maar nog voor de rust draaide Vitesse de stand om door goals van Loïs Openda en Oussama Darfalou. Na de onderbreking vonden ook Oussama Tannane en Riechedly Bazoer (strafschop) het net. Aan de kant van Westerlo was Noël Soumah nog trefzeker.

Maximilian Wittek maakte zijn officieuze debuut voor Vitesse. Daarnaast stond Remko Pasveer op het doel. Het waren zijn eerste minuten van deze voorbereiding. De doelman droeg tevens de aanvoerdersband. Pasveer werd na achttien minuten voor het eerst geklopt, nadat de bal uit de kluts voor de voeten van Vetokele kwam: 0-1. Even daarvoor had Westerlo, getraind door oud-Vitessenaar Bob Peeters, al twee grote kansen gekregen. Vetokele schoot net naast en even later belandde een vrije trap van Lucas van Eeno bovenop de lat.

Na een moeilijke openingsfase pakte Vitesse daarna het initiatief. Darfalou kopte eerst maar net naast uit een corner van Wittek, maar tien minuten later was het wel raak. Openda kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en bleef oog in oog met de doelman ijzig kalm: 1-1.

Het duel, gespeeld onder tropische omstandigheden, bleef daarna lange tijd in evenwicht. Zowel Vitesse als Westerlo deelde wat speldenprikjes uit, maar tot echte grote kansen leidde dat niet. Toch kwam Vitesse voor de rust wel op voorsprong. Darfalou reageerde attent en werkte de rebound binnen na een poging van Thomas Bruns: 2-1.

In de rust voerde hoofdtrainer Thomas Letsch tien wijzigingen door. Alleen Pasveer bleef staan. Voor Jacob Rasmussen betekende het zijn officieuze debuut voor Vitesse. Net als een week eerder tegen FC Volendam vond Vitesse al snel na de onderbreking het net. Was het vorige week Daan Huisman, dit keer scoorde Tannane. Met een schot van net buiten het strafschopgebied liet hij Westerlo-doelman Koen van Langendonck kansloos met een hard schot: 3-1.

Vitesse bleef na de derde goal de regie voeren in de wedstrijd. Met een vrije trap die op de binnenkant van de paal uiteenspatte, was Tannane dicht bij zijn tweede treffer van de middag. De 4-1 kwam er even daarna alsnog. De bal ging op de stip na een handsbal en Bazoer verzilverde het buitenkansje. Westerlo deed nog van zich spreken met een rake kopbal van Soumah: 4-2. 

Vitesse vs KVC Westerlo 4-2 (2-1)
18’ Igor Vetokele 0-1, 30’ Loïs Openda 1-1, 43’ Oussama Darfalou 2-1, 49’ Oussama Tannane 3-1, 57’ Riechedly Bazoer 4-1 (strafschop), 61’ Noël Soumah 4-2

Opstelling Vitesse (eerste helft)
Pasveer ©, Dasa, Doekhi, Hájek, Wittek, Bruns, Bero, Vroegh, Delaveris, Darfalou, Openda

Opstelling Vitesse (tweede helft)
Pasveer ©, Musaba, Leeflang, Rasmussen (69’ Cornelisse), Manhoef, Tronstad, Bazoer, Huisman, Tannane, Buitink, Beerens

image

Bron: Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl