21 september 2019 In de media

Vitesse wint Airborne-wedstrijd: 4-2

Vitesse heeft de jaarlijkse Airborne-wedstrijd winnend afgesloten. Na een 1-2 achterstand stelden de Arnhemmers in de laatste tien minuten orde op zaken: 4-2. Bryan Linssen (2x), Tim Matavz en Matúš Bero scoorden voor Vitesse. Mark Diemers en Martin Angha vonden het net voor Fortuna Sittard.
De spelers van Vitesse en Fortuna Sittard betraden het bijna uitverkochte GelreDome (20.800 toeschouwers) met een sfeervolle opkomst. De doedelzakspelers, abseilers én academie-spelers, die in een V stonden opgesteld, zorgden voor een mooie entree.

Na een minuut stilte voor de wedstrijd vanwege het veel te vroege overlijden van Fernando Ricksen, klapte heel GelreDome in de tweede minuut (zijn eerdere rugnummer) voor de voormalige rechtsback.

Fortuna Sittard kwam na 25 minuten op voorsprong. Diemers schoot de bal vanaf links in de lange hoek: 0-1. Het doelpunt viel in een fase waarin Vitesse een aantal keer erg gevaarlijk voor het doel van Alexei Koselev kwam. Grote kansen bleven na de openingstreffer uit en Fortuna ging na 45 minuten spelen aan de leiding.

Vitesse kwam met aanvallende intenties de kleedkamers uit en zag dat na 59 minuten beloond worden. Tannane bereikte met een mooie pass Matavz en de Sloveense spits bleef rustig in de afronding: 1-1. Lang kon Vitesse niet genieten van de gelijkmaker. Want drie minuten later vond Diemers zijn ploeggenoot Angha met een voorzet en de verdediger kopte de bal langs Pasveer: 1-2.

Even daarna kreeg Linssen een grote kans op de gelijkmaker. Hij werd weggestuurd door Tannane, maar op weg naar het doel van Koselev werd de Vitesse-aanvoerder lichtelijk uit balans gebracht door Fortuna-verdediger Branislav Ninaj. De bal ging naast en scheidsrechter Joey Kooij vond het vergrijp niet genoeg voor een strafschop.

In de 75e minuut bracht het stadion opnieuw een mooi eerbetoon aan de veteranen van de Slag om Arnhem. Er werd een minuut lang geklapt als dank voor bewezen diensten, precies 75 jaar geleden. De gelijkmaker hing niet veel later in de lucht. Bero kopte echter op de paal na een voorzet van Julian Lelieveld. Zes minuten later was het wel raak. Tannane slingerde de bal voor uit een corner en Linssen etaleerde maar weer eens zijn uitstekende kopkracht: 2-2. Twee minuten later was het opnieuw Linssen die raak kopte. Dit keer vond hij de verre hoek na een voorzet van Lelieveld en was de comeback compleet: 3-2. In de blessuretijd werd het feestje nog groter toen Bero zelfs de 4-2 maakte.

Vitesse gaat volgende week zondag 29 september (12.15 uur) naar Waalwijk voor de uitwedstrijd vs RKC. Op zaterdag 6 oktober (19.45 uur) speelt de ploeg van Leonid Slutskiy weer in eigen huis. Dan is het GelreDome het decor voor de jaarlijkse KWF-wedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht. Tickets bestel je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets.