29 november 2019 In de media

Vitesse verliest voor vijfde keer op rij na comeback Heerenveen

De malaise bij Vitesse blijft aanhouden: op bezoek bij sc Heerenveen moesten de Arnhemmers de vijfde nederlaag op rij slikken. De Friezen wonnen, na een 0-2 achterstand, met 3-2.
Heerenveen, dat het zonder de zieke smaakmaker Chidera Ejuke moest stellen, opende sterk en zag Mitchell van Bergen rakelings over schieten. Na een kleine tien minuten was het aan de andere kant wel raak: Navarone Foor, in zijn honderdste eredivisieduel voor Vitesse, speelde Tim Matavz uitstekend aan en die tikte de bal via de paal binnen.

Na de goal raakten de Friezen de kluts kwijt en in de 21ste minuut scoorde Vitesse opnieuw. Doelman Remko Pasveer tekende voor de assist bij de 2-0: Bryan Linssen pikte de bal op en tikte die over doelman Werner Hahn heen.

Nog voor rust wist Heerenveen iets terug te doen: Danilho Doekhi hield Jordy Bruijn onhandig vast in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Aanvoerder Hicham Faik schoot de penalty door het midden binnen.

Heerenveen buigt achterstand om
Vitesse riep daarmee de problemen over zichzelf af, want Heerenveen kwam na de belabberde eerste helft met heel andere intenties de kleedkamer uit. Na een bestorming van het Arnhemse doel en een reeks kansen viel de gelijkmaker in de 63ste minuut. Van Bergen ontsnapte aan de linkerkant, passeerde verdediger Julian Lelieveld en schoof de bal langs Pasveer in het doel.

En even later pakten zich nog meer donkere wolken samen boven Vitesse-trainer Leonid Sloetski. Jens Odgaard nam de bal fraai aan op aangeven van Anders Dreyer en schoot vanuit de draai de 3-2 binnen.

In de slotfase van het matige duel kregen beide ploegen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.