8 februari 2020 In de media

Vitesse verliest voor het eerst onder Edward Sturing

Vitesse heeft zaterdagavond de eerste nederlaag geleden sinds Edward Sturing aan het roer staat. Bij FC Groningen werd na een kansloze avond met 1-0 verloren.
De Arnhemmers begonnen niet goed aan het duel en kwamen al binnen een kwartier op achterstand. Oussama Tannane maakte een oliedomme overtreding in zijn eigen strafschopgebied en daardoor ging de bal op de stip. Lundqvist schoot raak namens FC Groningen.

Daarna werd het niet veel beter aan Arnhemse zijde. Er werd wel getracht de aanval te zoeken, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Vitesse speelde belabberd en kon de thuisploeg geen enkele keer in de problemen brengen in de eerste helft.

Maakt Grot het verschil?
In de tweede helft wilde Sturing het anders zien bij Vitesse. Patrick Vroegh ging daarom naar de kant. Jay-Roy Grot verving hem. Zo moest Vitesse meer diepte krijgen in het spel.

Of het nou met Grot te maken had of niet, Vitesse ging wel aanvallender voetballen. Alleen waren er wederom geen enorme kansen voor de Arnhemse ploeg. De meeste pogingen waren schoten van afstand die niet gevaarlijk werden.

In de slotfase maakte Joshua Brenet nog zijn debuut voor Vitesse. Maar ook hij kon niet voorkomen dat de Arnhemmers een nederlaag leden.