7 januari 2020 In de media

Vitesse verliest eerste oefenduel van 2020

Vitesse heeft de eerste oefenwedstrijd na de winterstop met 2-0 verloren van het Zwitserse Servette FC. Grejohn Kyei was in de eerste helft trefzeker en kort voor tijd besliste Miroslav Stevanovic het duel.
In Complexo Desportivo VRSA, op een steenworp afstand van de Spaanse grens, noteerde Vitesse de eerste kansen. Oussama Tannane legde in de tweede minuut af op Riechedly Bazoer, maar de middenvelder kwam net tekort. Bazoer was na veertien minuten spelen wederom dichtbij de openingstreffer. Na een goede combinatie met Navarone Foor, dribbelde Bazoer tot het zestienmetergebied, maar krulde hij de bal over de kruising.

Na bijna een half uur spelen kreeg Servette FC-spits Kyei een levensgrote kans. Van dichtbij schampte hij de bal en zag hij de bal naast rollen. In de 38ste minuut was Kyei wel trefzeker. In de omschakeling vond hij, van randje strafschopgebied, de lange hoek: 1-0. Bijna zorgde Bryan Linssen voor de wonderschone gelijkmaker. Tannane zette de aanvoerder met een lobje vrij, waarna Linssen de bal in een keer op de slof nam, maar helaas trof zijn dappere poging geen doel.

In de tweede helft leek Bero de gelijkmaker op zijn schoen te hebben. Na een goede aanval over de rechterflank, legde invaller Nouha Dicko de bal terug op de aanstormende Bero. De middenvelder leek echter niet goed uit te komen met zijn passen en schoot hoog over. Na een uur spelen voerde hoofdtrainer Edward Sturing een aantal wissel door. Dat betekenden voor de jonge Vitessenaren Brend Leeflang, Million Manhoef en Daan Huisman hun officieuze debuut in Vitesse 1.

In de 71ste minuut leek het even of Jay-Roy Grot de gelijkmaker op het scorebord zette, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de slotfase van het duel besliste Servette FC, de huidige nummer vijf in de Zwitserse competitie, het duel. Stevanovic raakte eerst de paal maar wist in de rebound raak te koppen: 2-0.

Vitesse speelt zaterdag 11 januari nog een oefenwedstrijd. Op het eigen Amendoeira Resort is dan MSV Duisburg, de koploper in de derde Bundesliga, de tegenstander.

Opstelling Vitesse eerste helft
Lamprou, Lelieveld, Doekhi, Hajek, Clark, Bero, Foor, Bazoer, Tannane, Buitink, Linssen

Opstelling Vitesse tweede helft
Lamprou, Lelieveld (61’ Leeflang), Aktas, Hajek (61’ Obispo), Clark (61’ Manhoef), Bero (61’ Oukili), Vroegh, Bazoer (61’ Huisman), Dicko, Buitink (68’ Foor), Grot

Servette FC vs Vitesse 2-0 (1-0)
38’, 1-0, Grejohn Kyei
87’, 2-0, Miroslav Stevanovic