Archief
Vitesse verkoopt 6500 seizoenkaarten in coronaperiode 04/09/2020

Vitesse heeft circa 6500 seizoenkaarten verkocht. Die kunnen in principe allemaal tweewekelijks naar de thuiswedstrijden van Vitesse in GelreDome.

Vitesse-directeur Pascal van Wijk verwacht door de coronacrisis een omzetverlies 4 tot 7 miljoen euro voor komend seizoen. Dat wordt voor het overgrote deel veroorzaakt door de beperkende maatregelen die gelden voor kaartverkoop. 

"Voor clubs in Nederland is kaartverkoop nu eenmaal erg belangrijk”, zo legt Van Wijk uit aan de Gelderlander. "In Engeland komt de bulk van de opbrengsten uit televisiegelden. Die liggen in Nederland veel lager. Daarmee is de verkoop van tickets een voorname tak in de financiële huishouding.”

Van Wijk vervolgt: ,,We hebben nu tegen de 6500 seizoenkaarten verkocht. Dat is minder dan vorig seizoen (circa 10.000). Maar we verkeren in een wereldwijde crisis. Dan is dit een mooi begin. We willen ook al onze fans bij Vitesse betrokken houden.”

Voor het laatste oefenduel van de Arnhemse voorbereiding tegen SV Darmstadt 98 geldt dat echter niet. Op last van de lokale driehoek mogen zaterdag aanstaande uitsluitend de seizoenkaarthouders van de Oost-tribune de wedstrijd bijwonen (13.30 uur) Vitesse verzorgt een livestream op YouTube voor de overige supporters van Vitesse.

Zaterdag moest de opmaat zijn naar de eerste thuiswedstrijd van Vitesse, twee weken later tegen Sparta Rotterdam. Die test of GelreDome met alle geplande maatregelen coronaproof is, zal op last van de overheden nu in uitgeklede vorm plaatsvinden. In pricipe is de basis helder: 
alles op 1,5 meter afstand voor zover supporters niet deel uitmaken van één samenwonend gezin.

"Dit is dus ook voor ons oefenen”, aldus Van Wijk. ,,Dit vergt een enorme organisatie. Een tribune bezetten met de anderhalve meter-regel is best ingewikkeld. Er is bij Vitesse door iedereen keihard gewerkt. Een goede test is nu van belang. Dan kunnen we de kinderziektes er uit halen. En dan kunnen we tegen Sparta met volle bak spelen.”

'Volle bak' betekent dus 6500 Vitesse-supporters in stadion GelreDome, zolang de corona-maatregelen van kracht zijn. Maar de Vitesse-supporters die nu een seizoenkaart hebben, weten in elk geval zeker dat ze alle wedstrijden van hun club in het stadion kunnen beleven. In tegenstelling tot supporters van andere clubs waar een loting regime geldt en supporters maar een op drie of bij PSV zelfs een op vier thuiswedstrijden kunnen bezoeken.

Officiële Site van de Supportersvereniging Vitesse - nieuwsberichten

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl