Archief
Vitesse-update: voorbereiding in volle gang 31/07/2020

De voorbereiding van de A-selectie is inmiddels in volle gang en de eerste twee oefenwedstrijden zijn gespeeld.

De voorbereiding van de A-selectie is inmiddels in volle gang en de eerste twee oefenwedstrijden zijn gespeeld. Begin deze week zijn Vitesse O21 onder leiding van Nicky Hofs en Tim Cornelisse en O18 met Theo Janssen ook weer gestart. Over anderhalve maand begint de competitie met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (zondag 13 september, aanvang 16.45 uur). Kortom, een goed moment voor de drie directieleden om in te gaan op de meest recente ontwikkelingen.

Algemene zaken

Algemeen directeur Pascal van Wijk vertelt: "Als club proberen we zo goed mogelijk een werkwijze te vinden, binnen alle maatregelen en voorwaarden, om het coronavirus tegen te gaan. Vooralsnog vinden de trainingen daarom helaas besloten plaats. Deze week hebben we voor de eerste keer dit seizoen een klein groepje supporters, die in normale tijden dagelijks de training bezoeken, uitgenodigd om bij een training aanwezig te zijn. We hopen van hieruit steeds vaker weer supporters te kunnen ontvangen bij trainingen. Omdat de ruimte rondom het trainingsveld beperkt is en de anderhalve meter in acht genomen moet worden, is het passen en meten. Achter de schermen zijn we aan het bekijken wat er voor nodig is om stapsgewijs weer structureel supporters te kunnen verwelkomen rondom het trainingsveld.”

Van Wijk: "Het streven is om zoveel mogelijk in verbinding te staan met onze supporters. Daarom grijpen we het eerstvolgend oefenduel aan om een aantal supporters die als één van de eersten hun seizoenkaart hebben verlengd, uit te nodigen om bij de oefenwedstrijd aanwezig te zijn. Ook hiervoor geldt dat we uiterst voorzichtig zijn met de coronamaatregelen in ons achterhoofd. Tegelijkertijd denken en handelen we naar onze mogelijkheden, om toch zoveel mogelijk supporters de kans te bieden bij activiteiten aanwezig te zijn.” Voor het oefenduel vs KVC Westerlo, vrijdag 31 juli aanvang 15.00 uur, wordt tevens een livestream gefaciliteerd.

Tot slot gaat Van Wijk in op het competitieprogramma: "Het competitieprogramma is vorige week door de KNVB bekend gemaakt. Onze eerste thuiswedstrijd is tegen Sparta Rotterdam (zaterdag 19 september, aanvang 18.45 uur). De wedstrijd valt in het Airborne-weekend. Zoals iedereen kan begrijpen zullen de Airborne-herdenkingen er dit jaar anders uitzien dan normaal. Dat geldt ook voor onze traditionele Airborne-wedstrijd. Dat neemt niet weg dat we absoluut op een gepaste wijze stilstaan bij de veteranen die gevochten hebben voor onze vrijheid.”


Technische zaken

Voor technisch directeur Johannes Spors waren het interessante en succesvolle eerste maanden bij de club. Spors gaat in op zijn vuurdoop: "We zitten momenteel midden in de voorbereiding van het eerste elftal. De eerste twee oefenwedstrijden zijn gespeeld en de selectie boekt zienderogen progressie. We werken stapsgewijs toe naar zondag 13 september. Dan, tijdens onze eerste competitiewedstrijd, moeten we er staan.”

De datum dinsdag 21 juli 2020 zal Spors zich nog lang heugen. Op die dag sloeg Vitesse namelijk toe op de transfermarkt met liefst drie inkomende transfers. Spors: "De transfermarkt in Nederland is in deze periode in twee delen opgeknipt. Vorige week sloot de transfermarkt van de eerste termijn. We wilden heel graag toeslaan, zodat hoofdtrainer Thomas Letsch en zijn staf in een vroeg stadium in de voorbereiding met een versterkte selectie kon werken. Met Maximilian Wittek, Jacob Rasmussen en Loïs Openda hebben we drie directe versterkingen binnengehaald, waar we bijzonder blij mee zijn. De selectie krijgt steeds meer vorm en body, nadat we eerst al de contracten van Remko Pasveer en Patrick Vroegh hebben verlengd.”

 

Een ander lichtpuntje is de ontwikkeling van diverse talenten uit de eigen jeugd, beaamt Spors. "Een aantal talenten doet het dusdanig goed, dat is besloten hen nog enkele weken langer bij de selectie te houden. Brend Leeflang, Enzo Cornelisse, Richie Musaba, Daan Huisman en Million Manhoef mogen zich zodoende de komende weken verder in de kijker proberen te spelen. In alles wat we doen staat kwaliteit voorop. Maar als het even kan, geven we graag jonge en gretige talenten uit de eigen voetbalacademie de kans om aan het echte werk te ruiken. Hopelijk gaan zowel de club als de talenten daar vroeg of laat de vruchten van plukken.”

Commerciële zaken

Ook op commercieel gebied is er de afgelopen periode het nodige gebeurd. Een nieuw uitshirt, ontworpen door supporters, werd gelanceerd en ook enkele partners verlengden of tekenden een contract in Arnhem. Commercieel directeur Olivier Smit over de commerciële puzzel van de afgelopen tijd: "Iedereen zal begrijpen dat het een lastige tijd was gezien de omstandigheden in de hele wereld. Daarom ben ik extra trots op mijn team, de partners en businessclub-leden die wederzijds het vertrouwen in elkaar hebben uitgesproken. Met Waterontharder.com hebben we een zeer gewaardeerde nieuwe hoofdsponsor. Daarnaast gaan de vorige hoofdsponsoren, Koninklijke Burgers’ Zoo en Nederlands Openluchtmuseum, in een vernieuwde rol verder bij onze club. Ook hebben de partners Prins Petfoods, Clean Mat Trucks, Connexxion en Unica ICT Solutions verlengd en hebben we met Ekris BMW en Mini en Van Uffelen Mode nieuwe partners mogen verwelkomen. Maar daar blijft het niet bij. Met ons team zijn we volop bezig om contracten te verlengen met leden van Business Club Vitesse-GelreDome en blijven we op zoek naar nieuwe commerciële proposities, om meerwaarde te bieden voor onze partners en waarde te creëren voor onze club.

"Eén van de acties die voortkwam uit het enthousiasme en de betrokkenheid van zowel ons team als een partner, was het uitdelen van de vijfhonderd mini barbecues in samenwerking met Prins Petfoods. De hele regio leek in de ban van de gevulde goody bags met onder meer een mini barbecue (in samenwerking met partner Prins Petfoods en Hoogvliet) en een mini Vitesse-kit (in samenwerking met Koninklijke Burgers’ Zoo en Nederlands Openluchtmuseum). Zo werden de seizoenkaarthouders bedankt voor hun onvoorwaardelijke steun”, zegt Smit.

"Een andere blijk van waardering richting seizoenkaarthouders komt tot uiting in het feit dat seizoenkaarthouders korting genieten bij verschillende partners en businessclubleden. Zo krijgen seizoenkaarthouders onder meer korting bij Waterontharder.com, het Nederlands Openluchtmuseum, Succesparken en bij Polman Opticiens”, aldus de commercieel directeur. Het overzicht van alle deelnemer partners en businessclub-leden vind je hier
 

 

Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl