Archief
Vitesse trapte zondag het nieuwe seizoen af 23/06/2019

Vitesse trapte zondag op zonnig Papendal een nieuw voetbalseizoen af. De Arnhemmers deden dat met hun eerste training. Dat werd omlijst met gezellige festiviteiten voor vooral de jeugd en de presentatie van de nieuwe trainingskit van kledingsponsor Nike.

Met betrekking van de samenstelling van de selectie was er nog weinig nieuws op Papendal. Nieuwkomer Armando Obispo, gehuurd van PSV, sloot aan bij de Vitesse-selectie.

Thomas Bruns, verhuurd aan FC Groningen, Khalid Karami, uitgeleend aan NAC Breda, Julian Lelieveld verhuurd aan Go Ahead Eagles en doelman Jeroen Houwen (Telstar) keerden terug in Arnhem. Richie Musaba uit eigen jeugd tekende onlangs een profcontract en zal het komende seizoen ook deel uitmaken van de hoofdselectie.

In afwachting van de komst van vervangers voor de vertrokken spelers Van der Werff, Büttner, Eduardo, Kruiswijk, Clarke-Salter, Ødegaard,
 Musonda en Dauda, trainden een aantal jeugdspelers met de selectie mee. Zij kunnen de komende week deelname aan het trainingskamp in Polen verdienen.

In de technische staf zijn de internationaal ervaren gebroeders Alexey en Vasily Berezutskiy, vorig seizoen enkele maanden stagelopers, nu toegevoegd als assistenten bij hoofdtrainer Leonid Slutskiy,. Edward Sturing heeft een functie binnen de Vitesse-Academie gekregen.

Circa 2000 toeschouwers genoten van het mooie weer en de eerste training van Vitesse.

De Arnhemmers trainen komende week dagelijks twee keer op Papendal. Op 2 juli vertrekt de staf en selectie naar de regio Poznan in Polen, waar vier oefenwedstrijden worden afgewerkt. Op 13 juni keren zij weer terug naar Arnhem. De competitie begint op zaterdag 3 augustus met een thuiswedstrijd tegen landskampioen Ajax.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl