Archief
Vitesse tegenstander RKC nog verre van ingespeeld 07/09/2020

RKC Waalwijk hoopt zich in de laatste maand van de transferperiode nog verder te versterken. De Brabanders sloegen vorige week toe met Touba, Azhil en Ngonge, legden proefspeler Vurnon Anita vast en verlengden het contract van trainer Fred Grim. Vlak voor de competitiestart is de selectie daardoor nagenoeg rond, maar nog verre van ingespeeld.

Ngonge, Touba en Azhil speelden nog niet mee in de afsluitende oefenwedstrijd van RKC tegen KV Mechelen. Met een spectaculaire 5-4 overwinning werkten de Waalwijkers toe naar de competitiestart van zondag thuis tegen Vitesse (aftrap 16.45 uur). Een zege was welkom, want daarvoor werd alleen van hoofdklasser SDC Putten (0-3) gewonnen. Tegen Ajax, Almere City FC, NAC Breda en NEC verloor RKC, terwijl competitiegenoot Sparta Rotterdam op 1-1 werd gehouden.

De vraag is wel hoeveel waarde gehecht moet worden aan die uitslagen. Grim moest het lange tijd doen met een onvolledige selectie waar door blessures en het uitblijven van versterkingen vaak een beroep moest worden gedaan op spelers die vorig seizoen nog bij Jong RKC speelden. 'De spelers waren er lange tijd uit. Mede door corona en de afspraken met FOX was het schema van de voorbereiding verre van ideaal', vertelt Van Mosselveld.

Grim liet eerder ook al weten dat hij niet blij was om met een oefenwedstrijd tegen Ajax (6-1 nederlaag) te beginnen. 'Normaal gesproken bouw je het niveau in oefenduels op, dat ging nu niet', vult Van Mosselveld aan. 'We werkten lang met een vrij smalle selectie. De komende weken moeten we de jongens die we hebben binnengehaald wedstrijdfit krijgen. Ik denk dat meer clubs hiermee te maken krijgen. De voorbereiding loopt als het ware door tot in de competitie en de markt is nog tot 6 oktober open. Die tijd hebben we ook nodig. We hebben nog niet op volle sterkte kunnen spelen.'


De Vitesse-selectie juicht in het Waalwijk-stadion, vorig jaar.
Het werd 2-1 voor de Arnhemmers, die bijna een helft met een man minder speelden

Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl