16 februari 2020 In de media

Vitesse te sterk voor SC Heerenveen: 4-2

Vitesse heeft in GelreDome met 4-2 gewonnen van sc Heerenveen. De Arnhemmers kwamen in eigen huis al snel met 2-0 voor door goals van Bryan Linssen en Tim Matavž, maar nog voor rust trokken de Friezen de stand gelijk via Rodney Kongolo en Chidera Ejuke. Na de onderbreking zette Linssen Vitesse weer op voorsprong met zijn tweede doelpunt van de middag en Oussama Tannane nam het slotakkoord voor zijn rekening met een rake strafschop.
In GelreDome zorgde sc Heerenveen voor het eerste wapenfeit. Oud-Vitessenaar Mitchell van Bergen werd gelanceerd, maar zijn schot was te slap om voor gevaar te zorgen. Aan de andere kant kreeg Linssen twee mogelijkheden, maar zijn afwerking was niet zuiver genoeg. Even later was het wel raak voor de Vitesse-aanvoerder. Een lange bal van Eli Dasa, terug in het basiselftal na een blessure, werd uitstekend op waarde geschat door Linssen en hij vond de lange hoek: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Vitesse al de score. Matavž gebruikte slim zijn lichaam, zette Ibrahim Dresevic opzij en bleef oog in oog met sc Heerenveen-doelman Filip Bednarek uitermate koel: 2-0.

De Friezen hadden al wat speldenprikjes uitgedeeld, maar grote kansen bleven uit. Toch werd het na 28 minuten vanuit het niets 2-1. Joey Veerman zette voor en Kongolo kopte raak bij de tweede paal. De aansluitingstreffer gaf sc Heerenveen moed, want ook de volgende kans leverde een treffer op. Ejuke mocht wel heel ver komen en punterde de bal achter Pasveer: 2-2. Vlak voor rust kreeg Linssen nog een goede mogelijkheid, maar Bednarek kon redden met zijn voeten.

Via Ejuke creëerde sc Heerenveen het eerste gevaar van de tweede helft. De Nigeriaanse buitenspeler slalomde langs Dasa, maar zijn schot vormde geen gevaar. Danilho Doekhi kopte maar net naast uit een corner van Oussama Tannane. Diezelfde Tannane bediende niet veel later Linssen en hij schoot raak voor zijn tweede doelpunt van de middag en zijn veertiende Eredivisie-goal van dit seizoen: 3-2.

Vitesse bleef daarna het duel controleren. Nouha Dicko zette een dreigende actie in aan de rechterkant en werd neergelegd in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Van de Graaf in eerste instantie door liet spelen. Na tussenkomst van de VAR ging de bal alsnog op de stip en Tannane schoot het buitenkansje koel raak: 4-2.

Op zondag 23 februari (14.30 uur) speelt Vitesse opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is PSV de tegenstander in GelreDome. Kaarten voor deze wedstrijd bestel je gemakkelijk en snel via VITESSE.NL/TICKETS.