Archief
Vitesse snakt naar overwinning 12/04/2019

De druk op Vitesse neemt toe. De Arnhemse club is nu vijf duels op rij zonder zege. De plek in de play-offs staat zo langzamerhand op de tocht, beseft hoofdcoach Leonid Sloetski.

De Gelderse eredivisionist heeft daarom een overwinning bij FC Utrecht nodig.Lex Lammers 12-04-19, 12:58 Laatste update: 13:09 Bron: De Gelderlander

,,Het gat is drie punten”, weet Sloetski. ,,Bij winst strijden we nog om de vijfde plek. Bij verlies moeten we alles in het werk stellen om een plek in de nacompetitie te bereiken.”

Voor het duel in Stadion Galgenwaard is Sloetski geschorst. De Rus moet één wedstrijd toekijken voor zijn verbale aanval op arbiter Serdar Gözübüyük, afgelopen week na het duel met PSV (3-3). Assistent Oleg Yarovinsky neemt de coaching over.

,,We bespreken alle zaken vooraf”, stelt Sloetski. ,,We nemen alle mogelijke scenario’s door. En dan moet ik toekijken vanaf de tribune. Dat is wel even wennen. Ik ben jaren geleden eens een keer geschorst in Rusland. Ik weet dus wat er op me afkomt. Hoe het vervolgens met de zenuwen zit, weet ik niet. Dat is voor mij ook afwachten.”

Bij Vitesse keert Danilho Doekhi terug in het centrum van de verdediging. Hij vervangt de eveneens geschorste Maikel van der Werff (rood tegen PSV). ‘Coach voor één dag’ Yarovinsky kan in de Galgenwaard beschikken over Bryan Linssen, hoewel de Limburger de afgelopen week nauwelijks heeft getraind. Hij had last van een hamstringblessure.

Oussama Darfalou is een twijfelgeval. De Algerijn kampt met een enkelblessure.

Vermoedelijke opstelling: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Bero, Büttner; Buitink, Linssen.
 

Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl