8 december 2019 In de media

Vitesse pakt punt thuis tegen Feyenoord, maar kan niet echt overtuigen

Vitesse is thuis tegen Feyenoord niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Na een redelijke start was het spel van de Arnhemmers niet echt overtuigend.
Interm-trainer Joseph Oosting had wat andere accenten gelegd. Zo speelde Riechedly Bazoer op het middenveld in een puur offensieve rol en schoven de verdedigers bij balbezit door naar de middenlijn.

Strafschop gemist
De openingsfase was voor de thuisclub en nadat doelman Marsman een duw uitdeelde aan Bazoer, greep de VAR in en kreeg Vitesse een strafschop. Die werd echter gemist door Tim Matavz.

Daarna bleef de thuisclub domineren en de sterk spelende Bazoer raakte de lat. Feyenoord kwam er wel een keer dreigend uit toen Berghuis een diepe bal gaf op Jörgensen, maar de spits schoot hard naast. Navarone Foor had bijna succes met een afstandsschot. In een matig gevuld GelreDome werd het niveau steeds minder en dus was de ruststand 0-0.

Feyenoord sterker
Na rust hadden Bryan Linssen en Navarone Foor nog aardige kansen, maar daarna nam Feyenoord het initiatief. Doelman Remko Pasveer haalde opgelucht adem toen hij een bal net op de doellijn nog kon keren. En een treffer van Sinisterra werd wegens buitenspel afgekeurd.

Vitesse leed alleen maar balverlies en werd constant teruggedrongen. Tien minuten voor tijd maakte Keisuke Honda als invaller nog zijn entree, maar de Japanse vedette kon zijn stempel ook niet drukken. Linssen kreeg nog een grote kans, maar schoot voorlangs. En aan de andere kant ging een lob van Jörgensen net over. En dus eindigde de wedstrijd zoals die begon. Het eerste punt voor Vitesse na vijf nederlagen.