3 oktober 2020 In de media

Vitesse nestelt zich in kopgroep Eredivisie door ruime zege

Vitesse nestelt zich steviger in de kopgroep van de Eredivisie. De Arnhemmers wonnen zaterdag op overtuigende wijze met 3-0 van een apathisch Heracles Almelo.

De ploeg van de Duitse trainer Thomas Letsch, die voor dezelfde elf basisspelers koos als vorig weekend in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Ajax, domineerde vanaf het begin de wedstrijd tegen Heracles Almelo, maar die dominantie resulteerde in het eerste half uur niet in kansen.

Na 34 minuten was het opeens raak voor Vitesse. Matús Bero vond Loïs Openda, die van dichtbij de verre hoek vond. Aan de treffer zat een luchtje van buitenspel, maar de VAR gaf de grensrechter na het bekijken van de beelden gelijk en kende de treffer toe.

Nog geen drie minuten later verdubbelde Oussama Darfalou de voorsprong voor de Arnhemmers. Dit keer was Openda de aangever. De Belg legde de bal keurig breed op de inlopende Darfalou, die voor een leeg doe niet faalde.

Trainer Frank Wormuth greep in de rust met drie wissels genadeloos in bij het apathisch ogende Heracles, maar de aanpassingen sorteerden geen effect en Vitesse liep zelfs uit naar 3-0. Riechedly Bazoer gaf na 63 minuten een hoge pass over zeker 50 meter op Darfalou, die de bal klaarlegde voor Oussama Tannane. De aanvallende middenvelder schoot met zijn linker tegendraads binnen.

Met negen punten uit vier wedstrijden bezet Vitesse voorlopig de tweede plaats in de Eredivisie. Heracles kent een mindere start van het seizoen en staat in het rechterrijtje met vier punten uit evenveel duels.

Bron: NU.nl / Foto's: SV