Archief
Vitesse mist Rasmussen en Tronstad tegen Heracles 02/10/2020

Vitesse moet het zaterdag tegen Heracles (16.30 uur) stellen zonder Sondre Tronstad en Jacob Rasmussen.

De nummer zes van de eredivisie treedt met hetzelfde elftal aan als tegen Ajax.In Amsterdam pakte een sterk spelend Vitesse zaterdag toch geen punt. De ploeg van Thomas Letsch verloor met 2-1 na een uitstekende eerste helft. Door die nederlaag blijft de Arnhemse club voorlopig steken op zes punten uit drie wedstrijden. Heracles in GelreDome moet voor de Gelderse subtopper weer een overwinning opleveren net als dat eerder gebeurde op bezoek bij RKC en thuis tegen Sparta.

Terugslag Tronstad

Vitesse kan niet beschikken over Sondre Tronstad die in de voorbereiding een zekerheidje was als verdedigende middenvelder. Maar de Noor, die zaterdag al wel weer op de bank zat in de Arena, heeft nog teveel last van zijn enkel en zit niet bij de selectie. "De klachten zijn deze week teruggekomen, Tronstad zit niet bij de groep", meldde Letsch. 

Dat laatste geldt ook voor Jacob Rasmussen. Bij de Deense verdediger werd twee weken geleden het coronavirus aangetroffen. Hij traint inmiddels weer mee, maar is volgens Letsch nog niet zover dat hij weer kan spelen. "Dat komt nog iets te vroeg."

Vitesse trainde, na de aangescherpte maatregelen, besloten op Papendal. Zaterdag in GelreDome zijn bij de wedstrijd geen toeschouwers aanwezig.

Vermoedelijke opstelling: Pasveer; Doekhi, Bazoer, Hajek; Dasa, Bero, Bruns, Tannane, Wittek; Openda en Darfalou.


Bron: Omroep Gelderland / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl