Archief
Vitesse-internationals vliegen uit over Europa 29/08/2020

De Vitesse-internationals Eli Dasa, Matus Bero, Danilho Doekhi, Lois Openda en Armando Broja vliegen de komende dagen uit over Europa om in de vertegenwoordigende elftallen van hun land te acteren.

Eli Dasa speelt de volgende week met Israël twee interlands. In Glasgow staat een confrontatie met Schotland op het programma. Daarna volgt een thuiswedstrijd tegen het Slowakije van Vitesse-ploeggenoot Matus Bero. Bero speelt eerder die week met Slowakije tegen Tsjechië.

Armando Broja is uitgenodigd voor Jong Albanië. De geboren en getogen Engelsman heeft Albanese ouders en mag daarom uitkomen voor het nationale elftal van Albanie. Hij speelt interlands tegen Oostenrijk en Andorra

Lois Openda komt een wedstrijd uit voor Jong België. De Rode Duivels spelen op dinsdag 8 september in Leuven tegen Jong Duitsland. De inzet is kwalificatie voor het EK. 

Danilho Doekhi maakt deel uit van de selectie van Jong Oranje. Jong Oranje speelt de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Wit-Rusland, op vrijdag 4 september in het Torpedo Stadion in Zhodino, en Jong Noorwegen, op dinsdag 8 september in het Yanmar Stadion van Almere City.

Uitzondering op de quarantaineplicht voor internationals

Eli Dasa, Matus Bero, Danilho Doekhi en Armando Broja vliegen uit naar landen met een 'oranje' corona status. De regering en de KNVB hebben echter compensatie verleend waardoor zij na terugkomt wel gelijk getest worden, maar niet de verplichte 10 - 14 dagen quarantaine periode moeten betrachten.

Dat zou namelijk inhouden dat hun voorbereiding voor het nieuwe seizoen in de knel zou komen, door het missen van een reeks trainingdagen pal voor de start van de Nederlandse competitie. Vitesse speelt op zondag 13 september de eerste Eredivisie-wedstrijd uit tegen RKC Waalwijk.

Technisch directeur van Vitesse Johannes Spors is niet blij met deze interlandplanning en het potentiele risico dat zijn spelers lopen. "De timing van deze interlandperiode is hoogst ongelukkig", aldus de korte maar heldere reactie van Spors.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl