Archief
Vitesse gaat de transfermarkt op 27/05/2020

Als we de berichten van de afgelopen week moeten geloven dan staat Vitesse op 'omvallen', is de clubeigenaar Oyf 'zich terug aan het trekken' en is er niets mogelijk in Arnhem.

De technisch directeur Johannes Spors en kersverse trainer Thomas Letsch nuanceren dat echter snel.

Technisch directeur Spors sprak voor zijn aanstelling met de top van Vitesse over zijn voetbalvisie en ambitie. "Ik heb met de raad van commissarissen gesproken. Met de eigenaar. Zij hadden vragen. Ik ook. Ik zie geen probleem.”

Spors vervolgt in de Gelderlander: “We zijn volop bezig om de organisatie klaar te stomen voor de komende jaren. Met het aanstellen van Thomas Letsch en de contractverlengingen van Remko Pasveer  (1 jaar; red.) en Patrick Vroegh (3 jaar; red.) maken we een goede start. De komende tijd gaan we verder bouwen aan onze staf en selectie.”

"De huidige spelersgroep is niet goed genoeg”, is Vitesse-trainer Letsch gelijk duidelijk. "We moeten op de transfermarkt nog veel werk verzetten. Maar dat is niet gek. Belangrijke spelers (o.a. Linssen en Matavz; red.) vertrekken. We zoeken spelers die aan de wensen van ons voetbal voldoen. Het voordeel is dat we veel tijd hebben. De competitie start pas in september.”

Leeftijd, ervaring en status van spelers zeggen de Duitse trainer helemaal niets "Jong, oud, goedkoop, duur: dat maakt mij niet uit. Het gaat mij om hun mentaliteit en hun bereidheid te leren. We hebben een team nodig waarmee we onze doelen kunnen realiseren."

Ook Spors kijkt uit naar de komende transferperiode. "Deze zomer wordt zeer interessant. De wereld verandert. Talent krijgt kansen. Dan is het woord aan hen. Er komen daarbij heel veel interessante spelers op de markt. Daar moeten wij toeslaan.”

"Nu de trainer aan boord is, is nog duidelijker welk type spelers we nodig hebben", zegt Spors. "Daar zijn we al mee gestart. We kijken eerst wat we nodig hebben, daar zoeken we de juiste spelers bij. Ik ben positief. Het is pas mei en het duurt nog even voordat de voorbereiding, laat staan de competitie, start."

De coronacrisis drukt we zijn stempel. "In alles wordt nu creativiteit gevraagd”, aldus de technisch directeur. "Ik ben overtuigd van ons slagen. Bij Vitesse staat in het nieuwe seizoen een goede groep.”

De trainer Letsch geeft de ambitie aan. "Vitesse moet een voetbalplan hebben en als club een eenheid zijn. We moeten samen succes bewerkstelligen. Europees voetbal is de ambitie.”
 

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl