Archief
Vitesse-eSporter Levi de Weerd wint FIFA-toenooi 18/06/2020

De zestienjarige eSporter van Vitesse, Levi de Weerd won dinsdagavond een online FIFA-toernooi en won maar liefst 10.000 euro.

"Dit was eigenlijk het eerste grote toernooi waarbij ik mijzelf echt kon bewijzen, en dan win je gelijk 10.000 dollar. Dit is echt niet normaal’’, vertelt Vitessenaar Levi opgetogen tegen regiokrant de Gelderlander. "Het besef moet echt nog komen.’’ 

De Apeldoorner is een bedreven esporter en heeft al vaker toernooien gewonnen. Maar nooit eerder van deze omvang. "Daar ben ik echt nog nooit ook maar in de buurt gekomen’’, vertelt Levi. Hij heeft nog geen idee wat hij met zijn geldprijs gaat doen. "Ik denk dat ik het gewoon lekker apart ga houden."

Vitesse eSports start met academie

De prestaties van het jeugdige talent bleef niet onopgemerkt bij Vitesse. De Arnhemse profclub contracteerden de zestienjarige als eSporter als opvolger van Paskie Rokus. eSport is een snel groeiende online sport waarbij Levi in competitieverband voor Vitesse uitkomt in de eDivisie waarin met de populaire voetbalgame FIFA 20 gespeeld wordt. De wedstrijden zijn online life te volgen. Deze eSport groeit enorm snel en staat wereldwijd in brede belangstelling. Meer informatie kun je op https://www.edivisie.nl vinden

Die 10.000 dollar was het prijzengeld voor de winnaar van de Twitch Rivals Cup, waarin bekende FIFA-spelers en eSporters van andere clubs de strijd met elkaar aangingen in FIFA 20.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl