13 juli 2018 In de media

Vitesse en Arsenal Toela in evenwicht: 2-2

Vitesse en Arsenal Toela hielden elkaar in Villach in evenwicht: 2-2. Vitesse kwam op voorsprong via Bryan Linssen, na goed voorbereidend werk van Tim Matavz.
De 2-0 kwam op naam van Georgii Kostadinov, die een corner in eigen doel werkte. In de slotfase schoot Kantemir Berkhamov een penalty raak en was Daniil Lesovoy de gevierde man na een van richting veranderd schot: 2-2.

Vitesse speelde de eerste helft overtuigend. De 2-0 bij rust was meer dan verdiend. Na een waarschuwing van Jake Clarke-Salter, hij kopte over, was het in de 18e minuut wel raak. Matavz stoomde op, behield het overzicht en legde de bal opzij. Linssen liep keurig mee en schoof de 1-0 tegen de touwen. Elf minuten later was het weer raak. Kostadinov liep een corner in eigen doel: 2-0.

Dat het slechts 2-0 stond bij rust was een klein wonder, want Vitesse was een klasse beter dan de nummer zeven van Rusland. Onder meer pogingen van Matavz en Hilary Gong werden geblokt.

De tweede helft was, mede dankzij een aantal wisselingen, een stuk slordiger en ook een stuk feller. Tien minuten na rust kreeg Berkhamov een gele kaart na een flinke tackle op Alexander Büttner. Nadat Arsenal Toela een aantal keer van zich af beet, leek Vitesse in de loop van de tweede helft weer meer grip op de wedstrijd te krijgen. Invaller Thomas Buitink had zelfs een derde treffer op zijn schoen, maar hij vond de Russische doelman op zijn weg.

In de slotfase nam de Oostenrijkse scheidsrechter een duwfout waar. Berkhamov benutte de strafschop, al zat Remko Pasveer heel dichtbij: 2-1. Tot overmaat van ramp werd het een minuut voor tijd ook nog gelijk. Een schot van invaller Lesovoy werd van richting veranderd en trof via de binnenkant van de paal raak: 2-2.

Vitesse speelt nog een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Dinsdag 17 juli is om 12.00 uur de landskampioen van Rusland, Lokomotiv Moskou, de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld in Klagenfurt/Fischl (Roseneggerstraße 17, 9020 Klagenfurt).

Daarna moet de ploeg klaar zijn voor de Europese wedstrijden. Donderdag 26 juli staat namelijk de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de UEFA Europa League op de planning. Vitesse speelt tegen de winnaar van Racing Union uit Luxemburg en Viitorul uit Roemenië. Afgelopen donderdag speelden zij de eerste wedstrijd tegen elkaar. In Luxemburg was Viitorul met 0-2 te sterk. Volgende week donderdag staat de return op het programma en dan wordt definitief duidelijk tegen wie Vitesse in Europa speelt.