Archief
Vitesse-eigenaar Valeriy Oyf spreekt zijn steun uit aan Vitesse 26/06/2020

Clubeigenaar Valeriy Oyf is met grote regelmaat in Arnhem tijdens vergaderingen en wedstrijden van Vitesse, maar verschijnt zelden in de openheid. Interviews geeft hij al helemaal niet.

Soms duikt hij opeens op in het supportershome om een biertje te drinken en zich in alle luwte te laten informeren wat er onder supporters leeft. Bij de Airborne-wedstrijd en de -afterparty in het supportershome, is hij steevast aanwezig maar ook nooit op de voorgrond. Wie dan een regiment beveiliging verwacht, zal vergeefs zoeken. Kort van te voren gaat er een telefoontje naar het supportershome met de vraag of er een steward beschikbaar is om van afstand een oogje in het zeil te houden.
 
In verband met de coronacrisis en in deze lastige tijd te benadrukken om allemaal achter Vitesse te gaan staan, maakt de Vitesse-eigenaar een uitzondering. Voor één keer doorbreekt Valeriy Oyf het stilzwijgen om een sterk signaal af te geven. "Ik blijf de club steunen” stelt de Russische eigenaar glashelder in de management-update van Vitesse.

De advocaten van GelreDome-stadion eigenaar Van de Kuit deden tijdens de zitting over het huur geschil van het stadion in coronatijd, hun uiterste best om twijfel te zaaien en hadden het over 'terugtrekkende bewegingen' van de Vitesse-eigenaar. Een term die klakkeloos door de media werd overgenomen.
 
Maar Valeriy Oyf is duidelijk in zijn bedoelingen en schroomt niet in tijden van zorg en nood zijn stilzwijgen te doorbreken. “We staan samen achter Vitesse. Dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Ik blijf de club steunen. En ik hoop dat zo veel mogelijk supporters, partners en businessclubleden dat ook blijven doen,” zo doet hij tevens een appél op alles wat geel-zwart is.
 
Vitesse werkt al jaren aan het verbeteren van de balans tussen kosten en inkomsten. Een opdracht die Oyf de club gegeven heeft. Investeren in Vitesse is geen probleem, maar de financiële inspanningen moeten tot een gezondere financiële huishouding én sportief succes leiden.
 
Zo zijn de kosten al behoorlijk beïnvloed, hebben de directie, staf en spelersgroep een loonoffer gebracht gedurende de coronatijd en is er met een nieuwe technische staf en technisch directeur voor een route terug naar attractief Vitesse-voetbal gekozen, na de betonvoetbal periode van Slutskiy.
 
Algemeen directeur Pascal van Wijk: “Al deze maatregelen worden met maar één doel voor ogen genomen: het moet bijdragen aan de toekomst van onze club Vitesse.”


Valeri Oyf (links) in gesprek met Guram Kashia in Supportershome Monnikenhuize

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl