29 oktober 2019 In de media

Vitesse bekert door na zege op De Graafschap: 2-0

Vitesse heeft zich met een 2-0 zege op De Graafschap verzekerd van de volgende ronde in de TOTO KNVB Beker. Oussama Darfalou en Nouha Dicko zorgden voor de doelpunten. Bij de Arnhemmers maakten doelman Kostas Lamprou en verdediger Tomas Hájek hun officiële debuut.
Vitesse-trainer Leonid Slutskiy koos in de Gelderse derby voor zes andere namen ten opzichte van het duel met ADO Den Haag. Zo keerde Riechedly Bazoer terug in de basis en waren er de eerste basisplaatsen voor Lamprou en Hájek. Slutskiy zag dat twee andere nieuwe gezichten betrokken waren bij de vroege openingsgoal: Thomas Buitink schoot hard op de paal na een goede actie van Jay-Roy Grot en in de rebound was de gretige Darfalou er snel bij om de bal in de lange hoek te schuiven: 1-0.

In de tien minuten daarna ging Vitesse naarstig op zoek naar een vroege beslissing van het bekerduel. Uit een voorzet van Max Clark kopte Grot over en was Eli Dasa dichtbij met een hard schot die naast vloog. De Graafschap zette daar weinig tegenover. De Superboeren werden dreigend via twee vrije trappen van zo’n twintig meter, maar deze waren niet besteed aan Branco van den Boomen en Daryl van Mieghem.

De sterk spelende Bazoer nam Vitesse in de eerste helft bij de hand. Voor de onderbreking was hij de speler met de meeste balcontacten (43), passes op de helft van de tegenstander (18), voorzetten (6), gecreëerde kansen (2) en het meest gewonnen balbezit (12). De middenvelder zette na 36 minuten spelen dan ook Darfalou voor Hidde Jurjus, maar de Superboer redde knap.

Na de rust was de eerste goede kans voor Vitesse. Eli Dasa stond aan de rechterkant helemaal vrij, maar net voordat hij kon schieten liep Jordy Tutuarima hem voor de voeten. De Arnhemmers mochten even later van geluk spreken dat De Graafschap de gelijkmaker niet op het scorebord bracht. Hájek kon zich maar ternauwernood voor het schot van Javier Vet gooien.

Nouha Dicko kwam na 67 minuten in het veld voor Buitink en nog geen minuut schoot de van Hull City gehuurde aanvaller de 2-0 binnen. Bero stoomde op, waarna het voor Dicko een koud kunstje was om te scoren. De Graafschap kwam in de slotfase nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar het schot van de ingevallen Dylan Chiazor werd geblokt. Het bleef daardoor bij 2-0 en daarmee is Vitesse verzekerd van de volgende ronde in de TOTO KNVB Beker.

Vitesse speelt aankomende zondag 3 november (12.15 uur) een uitwedstrijd vs FC Emmen. Het is tot en met woensdag 30 oktober mogelijk om kaarten te bestellen voor dit duel via VITESSE.NL/TICKETS. Op vrijdag 8 november (20.00 uur) speelt Vitesse haar eerstvolgende thuiswedstrijd. Dan is FC Groningen de tegenstander.