30 maart 2019 In de media

Vitesse-aanvaller Buitink in rijtje met Cruijff na hattrick tegen ADO

Marco van Basten, Ronaldo, Johan Cruijff en… Thomas Buitink. Wat die vier gemeen hebben? Allen maakten een hattrick in de eredivisie voordat ze hun 19de verjaardag vierden. Buitink deed dat zaterdagavond namens Vitesse tegen ADO Den Haag (3-3).
De jonge spits, die tot dit weekeinde één keer scoorde in negen eredivisieduels, nam alle Vitesse-doelpunten voor zijn rekening. Na 21 minuten poetste Buitink de openingstreffer van Sheraldo Becker weg (1-1).

Zes minuten later maakte hij er ook 1-2 van, waarna Lex Immers ADO op gelijke hoogte kopte. Het laatste woord was echter aan Buitink, die twee minuten voor rust met het nodige geluk zijn derde van de avond liet aantekenen (2-3).

Bijna eigen goal
Overigens had Buitink bijna een vierde keer gescoord, zij het in eigen doel. Hij raakte de bal compleet verkeerd in een poging weg te werken, maar zag tot zijn opluchting de bal vervolgens op het dak van het doel belanden.

Thomas Buitink (Vitesse)

Genoeg voor de overwinning bleek Buitinks hattrick overigens niet. Immers maakte er een kwartier voor tijd met een hard schot 3-3 van, nadat de gelegenheidsspits ook al een doelpunt afgekeurd had zien worden. Bij zes treffers bleef het in Den Haag, waardoor ADO een belangrijk punt pakte in de strijd tegen degradatie.