Archief
Vierde wedstrijd, vierde Vitesse-shirt 03/10/2020

Vitesse speelt vanavond zijn vierde competitiewedstrijd in de Eredivisie. Vanavond pas voor het eerst in het eigen thuisshirt.

Wit 'coronastrijders' shirt

Op 13 september werd het seizoen geopend in een wit shirt. Het Vitesse-thuis en -uitshirt werd afgekeurd omdat het teveel op het thuisshirt van RKC-leek en Vitesse wilde de release van het maroon-shirt speciaal houden voor de Airborne-wedstrijd. Een creatieve oplossing werd gevonden door de KNVB te verzoeken om in een eenmalig wit Vitesse-shirt te morgen spelen waarbij 24 zorginstanties in de regio in het zonnetje werden gezet.

Tevens werden alle shirtsponsoren verzocht hun positie op het shirt ter beschikking te stellen om de zorginstanties met naam te kunnen noemen en heb te bedanken door middel van de shirttekst. KNVB en Vitesse-partners werkten mee en zo speelde Vitesse met een bijzondere shirt met de tekst  'Bedankt, samen tegen corona'. 

"Met dit speciale wedstrijdshirt hopen wij iets terug te kunnen doen", gaf algemeen directeur van Vitesse Van Wijk aan. "We hebben allemaal gezien en gevoeld wat de coronacrisis met iedereen kan doen. Daarnaast laat het zien dat Vitesse een club is van en voor iedereen. Ook een pluim richting onze tenuesponsors, die belangeloos hun plek afstaan om dit gebaar te kunnen maken."

Vitesse versloeg in de bijzondere witte shirts RKC op eigen boden met 0-1. De wedstrijdshirts werden aangeboden aan de zorginstellingen.
 

Maroon Airborneshirt

Op 19 september vond de jaarlijkse Airbornewedstrijd in GelreDome plaats. Vitesse speelde in het traditionele maroon met een donkerblauwe broek.

Een keer per jaar staat een septemberwedstrijd op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse in het teken van het eren en ontvangen van Airborne-veteranen uit de tweede wereldoorlog en hun familie.

Dit jaar was dat door alle corona maatregelen niet mogelijk. Dat werd opgelost door het eerste Airborne Vitesse-shirt in Engeland aan te bieden aan de 100-jarige Airborne-veteraan Wilf Oldham. In stadion GelreDome werden grote portretten getoond van veteranen en de werdstrijd omlijst met doedelzakspelers, abseilers en bijzondere muziek uit de tijd van de bevrijding waaronder het traditionele 'We'll meet again'.

Vitesse won de Airborne-wedstrijd in het maroon rood met 2-0 van Sparta Rotterdam.


Blauw Vitesse-uitshirt

Het Vitesse-uitshirt werd voor de eerste keer gedragen tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax op 26 oktober.

In Amsterdam lieten de mannen van trainer Thomas Letsch zien dat Vitesse met de beste teams mee kunnen. In een attractieve wedstrijd deed Vitesse zich tekort door de vele kansen niet optimaal te benutten. De wedstrijd ging met 2-1 verloren en daar kwamen de Amsterdammers goed mee weg, zo bevestigden Ajax directeur Edwin van der Sar en trainer Erik ten Hag in de media.

Het uitshirt van Vitesse is, net zoals het Airborne-shirt, mede ontworpen door supporters van Vitesse. De Airborne-shirts afloop werden ze geveild. De opbrengst komt ten goede aan toekomstige Airborne-vieringen.


Het Vitesse-thuisshirt

Het thuisshirt van Vitesse is sinds de presentatie breed besproken. Men vindt het mooi of heeft er minder mee, er lijkt weinig tussen te zitten. Feit is dat het een opvallende variatie is door de 'break' van de traditionele geel-zwarte banen op het Vitesse-thuisshirt. Zaterdagavond wordt er tijdens de alweer vierde competitiewedstrijd voor het eerst in gespeeld.

Tegenstander in stadion GelreDome is Heracles uit Almelo om 16.30 uur.


Bron: Vitesse / Foto's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl