Archief
Van Wijk hoopt dat het bij drie weken blijft 29/09/2020

Algemeen directeur van Vitesse hoopt dat de door de regering opgelegde maatregel om drie weken lang betaald voetbal te spelen zonder toeschouwers, ook bij die periode blijft.

In dat geval missen de Vitesse seizoenkaarthouders één thuiswedstrijd en kunnen ze de topwedstrijd Vitesse - PSV weer bezoeken.

Maar hij vreest ook een verlanging van de maatregel, met alle sportieve maar ook financiele maatregelen van dien. "We missen dus bij één thuiswedstrijd onze supporters”, stelt algemeen directeur Pascal van Wijk in de Gelderlander. ,,Maar ook dat is al een forse klap in ons gezicht. Gezondheid gaat voor alles. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar dit raakt het voetbal keihard. Sterker: dit treft de gehele sportwereld in zijn volle omvang.”

Vitesse raamde de gevolgen van de coronacrisis voor dit seizoen tussen de 4 en 7 miljoen verlies. Dat heeft met de teruggang van het aantal seizoenkaarthouders te maken onder invloed van corona, maar ook door het niet kunnen verkopen van losse kaarten als gevolg van de beperking van het aantal bezoekers die GelreDome binnen mogen. Dat zijn door de 1,5 meter beperking slechts 6500 supporters.

Daarbij kijkt de Vitesse-directeur niet alleen naar de financien. "Vooral de supporters lijden vooral. Zij mogen het stadion niet in. Dat doet mijn geel-swerte hert (Arnhems dialect voor geel-zwarte hart, red.) ontzettend veel pijn.”

De toekomst van Vitesse staat echter niet op het spel. "Pas als we in maart of april nog in deze situatie zitten, ga ik me daarover zorgen maken. Maar dan steekt de gehele Nederlandse economie in een diepe crisis.”

Pascal van Wijk kijkt ook vooruit. "We moeten dit accepteren. Maar als de maatregelen weer worden versoepeld, moet het voetbal meteen in ere worden hersteld. Dan moeten we terug naar de situatie die we tot dusver hadden.” 


 
Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl