Archief
Tannane schittert bij overtuigende zege Vitesse op Heracles 03/10/2020

Vitesse heeft zaterdag op overtuigende wijze afgerekend met Heracles Almelo. De Tukkers pakten vorige week nog knap een punt tegen PSV, maar waren niet opgewassen tegen de aanvalsdrang van de thuisploeg.

Net als tegen PSV koos Frank Wormuth bij Heracles voor een 5-3-2-formatie met Borussia Dortmund-huurling Marco Rente in het centrum van de defensie. De Almeloërs begonnen nog goed en waren dicht bij een doelpunt via Rai Vloet, maar de middenvelder schoot de bal naast voormalige Heraclied Remko Pasveer in het zijnet. Daarna was het Vitesse dat de dienst uitmaakte.

Vrijdag besteedden we op VI PRO aandacht aan de dadendrang van de Arnhemmers. Vitesse is dit seizoen de Eredivisie-ploeg die met afstand de meest doelpogingen onderneemt en dat was tegen Heracles niet anders. In de 34ste minuut was het voor het eerst raak. Oussama Tannane zette de aanval op en Matús Bero bereikte vervolgens Loïs Openda. De twintigjarige Belg profiteerde van uitglijden van Rente en schoof zijn eerste Eredivisie-doelpunt binnen: 1-0.

Drie minuten later was het al 2-0. Tannane speelde Openda met heel veel gevoel vrij, de doelpuntenmaker legde de bal breed en Oussama Darfalou liep hem binnen. Opnieuw speelde Tannane dus een belangrijke rol en in de tweede helft verscheen de middenvelder ook zelf op het scorebord. Darfalou kopte de bal na een prima trap van Riechedly Bazoer terug, Tannane nam hem aan en schoot hem met links zuiver in de verre hoek: 3-0.

Wormuth had halverwege ingegrepen bij Heracles met een driedubbele wissel. Jeremy Cijntje, Lucas Schoofs en Silvester van der Water kwamen in de ploeg, die zo ook weer schakelde naar een 4-3-3-formatie, maar het haalde weinig uit. Door de ruime zege op Heracles staat Vitesse nu op negen punten uit vier duels. Alleen SC Heerenveen heeft tot nu toe een hoger totaal. Heracles blijft staan op vier punten.


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl