Archief
Supportersgroepen van 28 clubs ondertekenen manifest 19/06/2020

De fanatiekere supportersgroepen van 28 Nederlandse profclubs, waaronder de Arnhem Ultra's, hebben zich verenigd in hun strijd tegen Eredivisie-voetbal op zondagavond.

Op social media gaat het manifest 'Het Land van Voetbal' rond, waarin de supportsgroeperingen zich uitspreken tegen de plannen van de Eredivisie en de zendgemachtigden.

Zolang er geen publiek naar de stadions kan komen, worden de Eredivisie-duels uitgesmeerd over het hele weekend: twee wedstrijden op vrijdag, twee op zaterdag, vier op zondag en één op maandag, het zal waarschijnlijk de vaste verdeling worden. Het heeft er alle schijn van dat de impopulaire zondagavond een vaste speeldag gaat worden. De fans zijn hier fel op tegen, werd eerder deze week al duidelijk.

Inmiddels hebben supportersclubs van 28 Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs – zonder Ajax, FC Groningen, De Graafschap, FC Volendam, Excelsior en FC Eindhoven – een statement afgegeven. 'Achter de schermen wordt het land van voetbal bedreigd door commerciële belangen. De coronatijd is door de KNVB stilzwijgend gebruikt om een nieuwe speelagenda door te drukken', laten de fans weten.

Dat de 19.45 uur-wedstrijden op zaterdagavond moeten wijken voor zondagavond- en maandagavondvoetbal, is tegen het zere been van de fans. 'Dit is niet uit te leggen in het land van voetbal! Niet aan de clubs, die voor volle stadions en uitvakken willen spelen en niet aan de supporters, voor sommigen van wie het nu onmogelijk gaat worden om hun club wekelijks te volgen. In het land van voetbal spelen we vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag, niet op zondagavond en al helemaal niet doordeweeks (zoals in de Keuken Kampioen Divisie mogelijk gaat gebeuren, red.).'

Red. Supportersvereniging Vitesse
Gelet op het eerder ingenomen standpunt van de SV (via Supporters Collectief Nederland) rondom de wijziging van speeltijden zijn wij ook in deze situatie tegen deze nieuwe aanvangstijden in de speelkalender.


Bron: Voetbalprimeur en red. SV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl