21 februari 2020 In de media

Sturing:”Er ligt voor ons een geweldige uitdaging”

Vitesse neemt het zondag 23 februari op tegen PSV. In GelreDome wordt er om 14.30 uur afgetrapt. De Arnhemmers wonnen vorige week in eigen huis van sc Heerenveen.
Deze week gaan de Arnhemmers wederom op zoek naar de drie punten. We blikken vooruit met hoofdtrainer Edward Sturing en aanvaller Tim Matavž.

Voor Vitesse was de overwinning vorige week welkom. “De ploeg had de overwinning nodig om het vertrouwen terug te krijgen”, blikt Matavž terug. Ook Sturing onderstreept dit. De trainer was grotendeels tevreden over het spel van vorige week, maar geeft ook aan dat de 2-2 niet nodig was. “In de eerste helft had het 3-0 moeten staan, maar richting de rust werd het minder goed.”

Vorig jaar speelden Vitesse en PSV gelijk in GelreDome. Toen werd het 3-3. Matavž scoorde de 3-2 tegen zijn oude club. Dit was een bijzondere treffer voor hem na zijn langdurige blessure. “Het was een mooie wedstrijd vorig seizoen tegen PSV”, geeft de aanvaller aan. “Dit jaar wordt het moeilijk, we zullen alles moeten geven en vooral een positieve instelling moeten hebben”.

Sturing ziet aankomende wedstrijd als een geweldige uitdaging voor het huidige team van Vitesse. “Het kan de eerste groep worden die PSV verslaat in GelreDome. Dat ga ik de jongens nog wel duidelijk maken.” Over het spel van PSV geeft Sturing aan dat ze de laatste twee wedstrijden compacter zijn gaan spelen en verder inzakken. “Hier moeten we op inspelen.”

Aan Arnhemse zijde is Riechedly Bazoer afgelopen week ziek geweest en heeft vrijdag voor het eerst individueel getraind. Ook Jay-Roy Grot was ziek, maar heeft vrijdag wel weer meegetraind met de groep. Daarnaast kampen Hilary Gong en Charly Musonda beide met een langdurige blessures.