17 augustus 2019 In de media

Stegeman ergert zich kapot aan ‘schijterig’ PEC Zwolle

Trainer John Stegeman was niet te genieten na de 3-0 nederlaag van PEC Zwolle op bezoek bij Vitesse. Vooral zijn verdedigers moesten het ontgelden.

Voor de derde keer dit seizoen ging het voor PEC Zwolle vlak na rust mis. 'Dit mogen we onszelf verwijten. Het was redelijk in evenwicht. Vitesse kreeg de betere kansen in de eerste helft, maar wij kwamen er ook een paar keer goed uit. Na rust kwamen we bijna meteen op achterstand omdat we schijterig aan het verdedigen waren. We gingen er allemaal maar half in en uiteindelijk resulteerde dat in die penalty.'

'Dat is een beetje ons probleem', vervolgde Stegeman in gesprek met FOX Sports. 'Op het middenveld is het best goed, aanvallend is het te weinig en we verdedigen gewoon slecht. Dat moet echt beter, anders krijgen we het heel moeilijk dit seizoen. We verliezen vandaag gewoon door drie dikke individuele fouten, er zat veel meer in voor ons. Ik wanhoop niet, maar ik baal wel ontzettend.'

Slutsky
Het humeur van Vitesse-trainer Leonid Slutsky was een stuk beter. 'De grootste overwinning was vandaag dat we na rust een reel goede reactie lieten zien. Vorig seizoen bleven we een hele wedstrijd slecht spelen als we slecht begonnen, nu draaiden we het echt om. In de tweede helft hebben we gedomineerd, voor rust was het niet best. We zijn met zeven punten uit drie duels goed begonnen, maar dat zegt nog niks.'