Archief
Spelers, trainers en directie van Vitesse leveren tijdelijk salaris in: ‘Zij aan zij crisis doorkomen’ 19/06/2020

Spelers, technische staf en de directie zijn akkoord over een tijdelijke salarisverlaging.

In verband met de coronacrisis en de effecten voor Vitesse daarvan, zijn we intern in gesprek gegaan. Met betrekking tot de zorgvuldige uitwerking hebben we de uitgangspunten van de spelersvakbonden VVCS en ProProf, de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO) en de CBV (Coaches Betaald Voetbal) in acht genomen.

Algemeen directeur Pascal van Wijk ziet het gebaar als een welkome en veelzeggende geste: “Het is bekend dat we als club hard geraakt worden door deze crisis. Afhankelijk van wanneer we weer met publiek kunnen gaan voetballen, wordt de inkomstenderving op miljoenen euro’s geraamd. Ik begrijp dat het verzoek om een tijdelijke salarisverlaging verre van alledaags is. Maar in deze bijzondere tijden wordt van iedereen gevraagd om de schouders eronder te zetten. Zij aan zij moeten we deze crisis doorkomen. Het doet mij daarom deugd dat we naast de afspraken met de directie ook overeenstemming hebben bereikt met spelers en de technische staf van de A-selectie. Het begrip en de loyaliteit is enorm.”

De steun is zowel in als rondom de club voelbaar, merkt Van Wijk: “We zijn positief overdonderd door de vele hartverwarmende reacties die we krijgen van supporters, partners, leden van Business Club Vitesse-GelreDome en oud-spelers. De krachten worden gebundeld en de betrokkenheid is grandioos. Er wordt zoveel mogelijk vooruit gekeken naar de mogelijkheden en hoe we elkaar kunnen helpen en versterken.

Laten we dat vasthouden, om samen deze vreemde tijden te doorstaan. Want samen zijn we geel-swert!”


Bron: Vitesse - Bew. SV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl