Archief
Speler van het Jaar en selectie en staf in Home na afloop Vitesse vs De Graafschap 14/05/2019

Een vol supportershome begroette zondagmiddag enthousiast de Vitesse-selectie en staf. Na het oprollen van de Graafschap was het tijd voor de traditionele seizoensafsluiter. Er werd nagepraat met de trainer en aanvoerder, afscheid genomen én de speler van het jaar werd bekendgemaakt.

Afscheid: huurlingen en Arnold Kruiswijk
Zoals altijd kregen vertrekkende spelers een bos bloemen en een mooie actiefoto cadeau van de Supportersvereniging Vitesse. Vandaag werd er naast de huurlingen Eduardo, Clarke-Salter, Dauda en Martin Ødegaard ook afscheid genomen van Arnold Kruiswijk. Samen met zijn Janet, hun dochter en een flinke delegatie van zijn familie was hij naar het supportershome gekomen. 

Het werd een warm afscheid voor de Groninger. Anderhalf jaar geleden speelde hij zijn laatste wedstrijd, maar de Vitesse-supporters lieten zien een speciaal plekje in het hart te bewaren voor Kruiswijk. Velen maakten dan ook gebruik van de mogelijkheid van een foto-moment. 

Speler van het jaar: Martin Ødegaard
Wie anders dan Martin Ødegaard werd door de Vitesse-supporters gekozen tot speler van het seizoen 2018-2019? De wisselbeker was voor de Noor niet de eerste bekroning van het seizoen. Eerder werd hij al gekozen tot Gelders Speler van het Jaar bij Omroep Gelderland. Dit keer kozen de supporters van Viteses hem tot de beste speler, waarmee hij de opvolger werd van Mason Mount. Ødegaard hield in de verkiezen Thulani Serero en Bryan Linssen achter zich op het erepodium. 
 
Ødegaard vertelde de Vitesse-supporters blij te zijn met de waardering van het Arnhemse publiek. "Een prijs krijgen van de supporters is natuurlijk speciaal. We gaan hopelijk nog vijf wedstrijden ons best doen om de play-offs te winnen."

Linssen, Sluskiy en -natuurlijk- Ritchie Musaba
Soms zijn er van die gebeurtenissen die té leuk zijn om niet bespreken en dat gold natuurlijk voor het gouden debuut van Ritchie Musaba. De enthousiaste Vitessenaar liet zich ook in het supportershome van zijn vrolijkste kant zien. Daarna was het tijd voor Bryan Linssen, die over zijn toekomst alleen wist te melden dat een club uit zijn geboortedorp Neeritter zich had gemeld voor hem. 

Leonid Slutskiy vertelde dat hij alvast de supporters wilde bedanken voor de steun dit seizoen. Het seizoen zit er echter nog niet op: "Voor nu is het een beetje gek om dit nu te zeggen. Het belangrijkste gaat nu komen en eigenlijk beginnen we dus net pas. We zijn er klaar voor en we gaan ervoor vechten om ons voor de Europa League te plaatsen." 

Voor de laatste keer dit seizoen werd een Vitesse-thuisshirt aangeboden door Droomparken. Het verlote shirt kwam in handen van de jonge supporter Dylan. 
Na afloop van de gebeurtenissen in het home draaide de sfeermakende dj Roel Staarink nog een aantal goede tracks. Velen maakten nog gebruik van de mogelijkheid voor een foto of handtekening met de aanwezige spelers en stafleden.
 
Selecteer een foto voor vergroting

Bron: Supportersvereniging Vitesse / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl