Archief
Speciale Airborne-aanvoerdersband Vitesse 28/08/2019

De traditionele Airborne-wedstrijd in GelreDome komt er weer aan. Dit jaar spelen we het altijd bijzondere duel op zaterdag 21 september vs Fortuna Sittard (aftrap 20.45 uur}

Deze wedstrijd staat in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem vindt ieder jaar plaats in september. Eén van de verwijzingen naar Airborne is de aanvoerdersband die Bryan Linssen om zijn arm draagt.

Orde Dienst-band
Dit seizoen draagt onze aanvoerder in het kader van het 75-jarig jubileum de speciale band niet alleen bij de Airborne-wedstrijd, maar het gehele seizoen. De band is een verwijzing naar de zogeheten ‘Orde Dienst-band’ uit de Tweede Wereldoorlog.

Deze armbanden werden tijdens de bevrijding in 1945 uitgedeeld aan verzetsstrijders. Zodat zij herkenbaar waren als personen van orde. Daarnaast was het een teken van erkenning en eerbied aan hen die zich tijdens de oorlog ingezet hebben voor vrijheid. De aanvoerdersband wordt dit seizoen iedere wedstrijd gedragen, als respect naar allen die zich voor vrijheid ingezet hebben.


Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl