Archief
Slutskiy: Vitesse betaalt tol van zware programma 19/05/2019

Vechtlust en teamgeest worden cruciaal voor Vitesse in de play-offs. Door het zware programma met vier wedstrijden in tien dagen speelt vermoeidheid een grote rol, stelt coach Leonid Slutskiy van de Arnhemse club. Goed voetbal is bijna een utopie.

Slutskiy deed zijn uitspraken vlak na de 2-1 bij FC Groningen. Vitesse was niet goed, beaamde hij. ,,Verre van, zelfs. Maar met de intensiteit van de play-offs en al die wedstrijden kort achter elkaar is de fitheid minder. Dat zag je nu ook. Aan het einde vielen er allerlei spelers om. Bij Groningen meer dan bij ons.”

Vitesse was ook niet okselfris. ,,Thomas Buitink kon met liesklachten slechts een helft spelen”, legde Slutskiy uit. ,,Tim Matavz ook. Dat was een voorgenomen wissel.”

Slutskiy wees niet alleen op het zware programma, maar ook op kunstgras. ,,Dat krijgen we er ook nog bij. Voetbal op kunstgras is anders dan natuurgras. Wij moesten woensdag nog vol aan de bak tegen VVV. We hadden daar nog de financiële belangen van het tv-geld (7,5 ton, red.). Maar de gevolgen ondervonden we daarvan ook. Nu was het voetbal onder de maat. Dat is helder. Maar we hebben een resultaat dat aanknopingspunten biedt. Het komt in de laatste weken van het voetbalseizoen aan op mentaliteit.”


Bron: Gelderlander / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl