Archief
Slutskiy: "Ik had dit jaar aanpassingsproblemen. Behalve in Nederland spelen ze nergens dit type voetbal" 20/06/2019

Vorige week was Slutsky een aantal dagen in Moskou en sprak bijna drie uur met onze journalisten van SE. We hebben al drie delen van dit interview gepubliceerd: de eerste ging over de toekomst van Leonid Viktorovich, de tweede over de problemen van de Slutsky-voetbalschool in Volgograd, de derde over het Vitesse-seizoen en over het Nederlandse voetbal in het algemeen. Hier volgt een samenvatting en het vierde deel van het gesprek.

(Red.: vertaling van het Russische artikel kan op details niet adequaat zijn)

Ben je in de loop van het seizoen benaderd door andere clubs?

- Heb je het over Rusland of in het algemeen?

Over het algemeen. Maar we willen natuurlijk graag duidelijkheid scheppen over Rusland.

- Naar mijn mening is het over het algemeen onethisch om te zeggen of iemand me ergens heeft gebeld of niet. Wat is het punt? Ik heb een contract van twee jaar met Vitesse. Ik ben van plan het tot het einde toe uit te werken. Dus waarom praten over een aantal indirecte suggesties? 

U hebt een specifieke optie en sommige clubs staan ​​klaar om uw contract bij Vitesse af te kopen. 

Ik blijf werken bij de Nederlandse club. Met andere woorden, er is geen enkele optie, waardoor ik bereid ben om mijn overeenkomst met Vitesse te beëindigen.

Maar voel je bij jezelf de interesse om te weken bij de geintereseerde, Russische clubs?

- Ja, natuurlijk. Maar totdat het experiment is voltooid en de droom niet is gestorven.

Wat is je droom?

Carriere maken in Europa. Dit is een wereldwijde droom. Ze is nog niet volledig uitgedoofd. Er is nog steeds een kans om een ​​buitenlandse carrière voort te zetten, en ik zal me eraan houden. Als dit niet lukt, zal het al moeten wegen, evalueren, objectief begrijpen waar mijn interesse in Rusland nog ligt.

"Carriere maken in Europa" - over welk niveau club heb je het dan? Niveau Ajax?

Weet je, als coach kun niet denken in dergelijke categorieën: "Ik zou beslist de coole club van de Engelse Premier League moeten leiden." Nee, dat is het niet. Een carrière in Europa maken, naar mijn mening, om een ​​voldoende aantal jaren in het Westen te trainen, met een hoog resultaat met het team. Wolverhampton werd zesde in de Premier League - een groot succes. Hier zou ik iets vergelijkbaars willen. Over het algemeen wil ik meer dan 10 jaar in Europa werken. En welke club is niet zo belangrijk.

Maar waarom?

Wat is een coach? Ik zal proberen mijn visie uit te leggen. Ik lees vaak experts die zeggen: "Wel, wat heeft Guardiola bereikt? Won hij het kampioenschap met Man City?" Had hij dan ook met Crystal Palace kunnen doen?

Wat maakt deze overweging voor u zo moeilijk?

Zie je, geen enkele coach ter wereld kan op het niveau van spelers extreem verhogen. Geen van beiden. Stel dat een specialist een team ontvangt waarin spelers zijn verzameld die op basis van hun potentieel van de vierde tot de tiende plaats kunnen spelen. In zo'n situatie, met een betere coach, neem je de vierde of vijfde positie, met de minder gekwalificeerde, de negende of tiende positie. Maar zelfs als het team helemaal geen coach heeft, zal het niet onder de tien komen. Het niveau van spelers staat dat niet toe. Nogmaals, de trainer slaat het niveau van mensen niet over. En ik begrijp niet helemaal wanneer ze zeggen dat Mourinho met "Everton" de top drie zal halen. Nee, het zal niet gebeuren! Wordt zesde. Omdat dit de selectie van spelers is. Ik zou dus graag met het team willen samenwerken en de maximaal mogelijke plaats meenemen in overeenstemming met de samenstelling van de selectie.

Hoeveel tijd besteedt u aan de realisatie van de Europese droom?

- Ik weet het niet. Laten we in mijn opvatting aannemen dat ik tien jaar in Europese clubs zal werken (het maakt niet uit of het een kampioenschap wordt of de kampioenschappen van Nederland, België, Zwitserland). Dan zal het waarschijnlijk mogelijk zijn om een ​​carrière in het buitenland te overwegen die heeft plaatsgevonden. Want terwijl ik pas zes maanden in 'Halle' en één seizoen in 'Vitesse' heb doorgebracht . Mee eens, een korte tijd. Als ik over een jaar opties heb om mijn carrière in Europa voort te zetten, gebruik ik ze graag.

En zo niet?

Dan zal ik zeggen: "Ok, het werkte niet, ik probeerde het, het was buitengewoon interessant, maar ..."

Als je het hebt over opties in Rusland, welke clubs zouden je interesseren nadat je met CSKA meerdere malen kampioen werd?

Anticiperend op je vragen, moet ik bekennen dat ik dit jaar bijna geen wedstrijden naar het Russisch kampioenschap heb gekeken.

Is dat zo?

- Ja. Ik keek naar de wedstrijden van CSKA in de Champions League, omdat het de planning toestond. Ik zag ook de legergame met "Spartak" en "Zenith" . Geen vergaderingen meer, waaronder zelfs het duel van "Krasnodar" en "Zenith", waarvan velen verrukt waren. Zag alleen hoogtepunt. Ik zal je nog meer zeggen. Tegenwoordig weet ik de compositie, tactiek van "Fortuna" uit Sittard beter dan "Zenith" of zelfs CSKA. Dus nu ben ik duidelijk niet volledig ondergedompeld in de processen van het Russische voetbal. Onlangs afgevraagd. Ik ben tweeënhalf jaar niet in Rusland geweest. Dus? En gedurende deze tijd is bijna de hele coachingworkshop veranderd. Nu is Berdyev tenslotte ook weg. Wie is er eigenlijk gebleven? Yuri Palych (Semin. - Ca. "). We concurreerden met hem. Wie nog meer? Kononov werkte een kort stuk in Rusland, Goncharenko , Rusland . En nu zijn er Musaev , Cherevchenko , Fedotov, Semak . Er is veel veranderd, er was een verandering van generatie.

Dus je voelt je een dinosaurus?

Op leeftijd - nee. Evseev, Semak, Kirichenko en Goncharenko zijn jonger dan ik, maar het verschil is nog steeds niet heel groot. Alenichev van mijn leeftijd, Karpin isouder.

En door ervaring? 

Natuurlijk, ja. Je eigen krant schreef dat de topindicator voor de coach 500 wedstrijden is. Ik weet niet of je rekening houdt met het kampioenschap ... Ik overweeg zeker die spellen, want elke tournee daar is gewoon een moeder, maak je geen zorgen! Maar waarschijnlijk houden de officiële statistieken nog steeds rekening met de topdivisies. En het blijkt dat het kampioenschap van Kazachstan in aanmerking wordt genomen, maar het Engelse kampioenschap is niet ... Nou, oke ( lacht ). Waarom zeg ik dit? Ik heb de ervaring van 550 games en sommige van mijn collega's brengen alleen het eerste seizoen door in de Premier League. Waarschijnlijk heeft Sergei Bogdanovich Semak nog niet 100 wedstrijden gecoached. Dus de generatie is veranderd.

Volgens onze informatie, voordat Oleg Kononov tot hoofdcoach van Spartak werd benoemd, werden verschillende kandidaten besproken, waaronder naam. Als Spartac u nu een aanbieding doet, dan ...?

Nu meteen?

Ja.

Ik ben niet klaar om mijn droom achter mij te laten. Voor velen lijkt het ongebruikelijk. Ik bekeek een video-interview op de website van "SE" met de huidige sportdirecteur van Dynamo Roman Oreshchuk, en je vroeg hem waarom Slutsky bij Vitesse werkte, wat heeft het voor zin? Ik kan het niet uitleggen, maar ik hou van alles, alles is interessant in een nieuw voetballand, met andere principes, tradities en geschiedenis. Alles is daar anders. Ik zeg niet beter of slechter. Gewoon al het andere. Dus nogmaals ben ik klaar om te herhalen: ik ben van plan vast te houden aan mijn kans om carrière te maken in Europa. Vandaag ben ik niet bereid om een ​​optie in Rusland te overwegen.

Het lijkt erop dat je een beetje sluw bent als je zegt dat je niet echt Russisch voetbal kijkt.

- Waarom?

Je zei dat je de wedstrijd "Krasnodar" - "Zenit" niet zag, terwijl je een interview met Oreshchuk in "SE" zag.

- Om sommige trends te begrijpen, let ik soms op dergelijke dingen. Aangezien Sport-Express de belangrijkste site is die ik in de gaten houd, raken sommige dingen mij verslaafd. Ik keek bijvoorbeeld naar uw interview met Shalimov louter uit interesse voor mijn collega. Het interview met Oreschuk - bovendien maakte ik hem niet volledig bekend - ik was geïnteresseerd omdat Roman een van de meest geavanceerde mensen op de markt is die de algemene situatie volgt en begrijpt. Na het bekijken van één wedstrijd, kan ik geen algemeen idee van Russisch voetbal creëren. Hier introduceert een deskundige persoon mij bij de cursus over de algemene processen die zich in de markt voordoen.

Uw mening, als een bedachtzaam persoon: hoe de situatie in Spartak te corrigeren?

- Ik weet het niet. Ik kan niets adviseren. Hier ben ik absoluut ver verwijderd van het onderwerp. Ik ga terug naar Oreschuk: ik vroeg me af hoe de markt verandert, welke overgangen kunnen zijn, waar spelers om vragen. Pure professionele interesse. Misschien komt er een speler uit de Russische markt in Vitesse, waarom niet? Alles wat fans betreft, discussies over echtscheidingen, enzovoort, is niet interessant voor mij, ik probeer niet eens de hersenen in deze richting te sturen.[& quot; Spartak & quot; - CSKA: de eerste derby van het nieuwe seizoen vindt al plaats op 30 juni op een toernooi in Oostenrijk.] Buiten het seizoen moe. Wat gebeurt er in de RPL van de topclubs?Een uitnodiging voor Spartak is zelfs hypothetisch onmogelijk.

U hebt niet geantwoord dat u zeker niet klaar bent om Spartak te leiden. Dat wil zeggen, er is niet zo'n taboe voor jou?

- Ik begrijp het, je hebt net naar de Russische club gevraagd en Spartak als een mogelijk voorbeeld gebracht.

Nee, nee. De vraag was specifiek over de mogelijke optie met "Spartak".

- Ik zal eerlijk zijn. In algemene zin ben ik geen fan. Ja, ik ben dol op CSKA, ik hou van deze club, ik communiceer met iedereen. Maar in mijn hoofd heb ik niet zoiets ... Wat is CSKA, Spartak ... Als je niet zomaar een CSKA-legende bent, zoals Igor Akinfeev . Immers, iedereen die hier zit, kan zich hypothetisch voorstellen dat Karavaev naar Spartak is overgeplaatst ?

Ja.

- Maar Vyacheslav doorliep het volledige trainingssysteem bij CSKA, speelde voor de double, bracht verschillende wedstrijden door voor de honken. Daarna maakte hij carrière in Europa en verhuisde hij bijvoorbeeld naar 'Spartak'. Dit is niet iets buitengewoons? Hij is geen Akinfeev. Dus ik kan niet zeggen dat de naam van een Russische club in mij afwijzing veroorzaakt ... Het betreft niet alleen Spartak. Er zit geen moeilijk taboe in mij. Hoewel ik klaar ben om te herhalen dat ik erg van CSKA hou.

Op een of andere manier vermijd je het antwoord.

- Ik zei het zoals het is. Ja, en bespreken dit onderwerp is zinloos. Omdat de huidige generatie Spartak-fans mij duidelijk als een vertegenwoordiger van CSKA waarneemt. En om deze reden is de uitnodiging zelfs hypothetisch onmogelijk.

In de pers ben je vaak aan Chelsea gelinkt.

- Nou, het is natuurlijk onzin.

Maar was er een kans dat je in deze club in een of andere hoedanigheid zou werken?

- De media volgen vaak een heel eenvoudig pad. Ik heb op geen enkele manier kritiek op je nu. Maar journalisten geloven soms dat als ik bekend ben met Roman Arkadyevich (Abramovich. - noot. "SE" ), dit betekent dat ik automatisch in de lijst met kandidaten sta. Maar om Chelsea te leiden, moet de coach een bepaalde achtergrond hebben die zegt dat hij het verdient. Hier hebben we het niet over een soort persoonlijke relatie. Als ik met mijn achtergrond een Londense club kan trainen, kan alleen in dit geval een Chelsea-niveau een aanbod doen. Maar op dit moment heb ik dit onderdeel niet. Het is onmogelijk nadat de "Hull" en "Vitesse" aan het roer staan ​​van "Chelsea". Om dit te doen, moet je in een club van een ander niveau werken en verschillende resultaten bereiken, als je niet alleen Frank Lampard bent,

In Europa een heel duidelijke gradatie. Als je met een kampioensclub naar de Premier League gaat en iets probeert te bereiken, verhoog je je status dienovereenkomstig. Maar je bent duidelijk in een bepaald bereik. In Xavi Gracia verwierpen ze zijn ervaring in Rusland, keken naar zijn prestaties in Europa - ze noemden hem naar Watford.

Alles is redelijk logisch daar. Er zijn geen erg onverwachte afspraken. Dus de komst van Slutsky in "Chelsea" is onmogelijk totdat ik bepaalde resultaten en status bereik.[Fedor Smolov, Artem Dziuba, George Jikia en Fernando Morientes.] Fernando Morientes: "Kan Rusland Euro 2020 winnen? Waarom niet? In 2004 dachten ze dat Griekenland geen kans had."Euro 2016

Na een tijdje ben je "los" van het Europese kampioenschap 2016? Maar toen heb je dit allemaal heel sterk ervaren ...

- Nou ... ik zal dit zeggen. Het was een hele moeilijke ervaring van alle kanten. Niets zal niet terugkeren. De conclusies die ik heb gemaakt, zal ik zeker in de toekomst gebruiken. Ik zal u een paar voorbeelden geven. Toen ik nog begon te werken als een kindertrainer, had ik een jongen die de hele tijd naar de straat werd getrokken. De tuin, al deze vrienden, slechte bedrijven waren dichter bij hem. En ik ging altijd naar alle criminele gebieden van Volgograd, trok hem eruit, drong er bij hem op aan om te trainen en zo. Maar op het einde stopte hij met voetbal. Over het algemeen heeft de genetica zijn tol geëist. Hij koos het bedrijf dat oorspronkelijk dichter bij hem was.

Toen in de dubbelganger van "Uralan" had ik een vergelijkbare situatie. Eén voetballer, wetende dat er morgen training zal volgen, ging naar het meisje in een andere stad. Dat wil zeggen, zijn instincten compenseerden de houding tegenover voetbal. En ik heb het, gezien de eerdere ervaring, onmiddellijk afgetrokken. Dus je moet conclusies trekken op basis van hun eigen ervaring. In dit verband ben ik het Europees kampioenschap 2016 dankbaar.

Is voor jou het nationale team nu voor altijd gesloten boek?

- Voor mij zijn er helemaal geen gesloten onderwerpen. Maar op dit moment zou ik niet in het nationale team willen werken. Dit betreft niet alleen Rusland, maar in het algemeen een nationaal team. Toch is dit werk anders dan wat ik nu doe.[Leonid Slutsky zoals gewijzigd door "SE".] Leonid Slutsky: "Er is interesse vanuit Rusland, maar de droom van een carrière in Europa is niet gestorven."Nederlandse moeilijkheden

Laten we teruggaan naar Nederland. Had je problemen bij Vitesse omdat het gebruikelijk is om daar een bepaalde stijl te spelen?

- Er zijn bepaalde moeilijkheden. De vraag is niet eens of het team aan het aanvallen is of niet, maar het feit dat ze in Nederland nog steeds de principes van persoonlijke verzorging in de verdediging gebruiken. Relatief gezien proberen veel teams een hoge druk op hen uit te oefenen, de spelers demonteren elk van hen. Dienovereenkomstig, als je verdediger de druk opent, kan hij bijna naar het strafschopgebied rennen met de bal, omdat de aanvaller die voor hem zorgde het gevecht verloor. Simpel gezegd, alleen de aanvaller van het verdedigende team kan de centrale verdediger najagen die de bal bezit - de rest verdedigen zich gewoon. Omdat alle spelers in dit systeem zijn opgegroeid, en Nederlands voetbal wereldwijd veel bereikt heeft, is het buitengewoon moeilijk en pijnlijk om de Nederlanders te herbouwen van persoonlijke verzorging tot de eerste zone.

Ik zal me niet verstoppen, ik had dit jaar aanpassingsproblemen. Behalve in Nederland spelen ze nergens dit type voetbal. Toen ik dit met buitenlandse collega's besprak, geloofde niemand me. De Nederlanders zijn dol op hun principes, begrijpen ze, zijn letterlijk opgegaan in de kindertijd. Natuurlijk, wanneer de coach komt en een ander voetbal zet, wordt het moeilijk voor een ervaren Nederlander. Daarom kan ik gemakkelijker samenwerken met lokale jonge voetballers die zo snel mogelijk kunnen worden bijgeschoold, of met buitenlanders die niet zijn opgegroeid in tradities zoals in Nederland.

Ik zal een voorbeeld geven. Om de aanvaller van de flank te leren niet naar de laatste verdediger te gaan, maar naar de eigen verdediger, duurde het ongeveer vier maanden. Ik wil niet zoveel tijd doorbrengen. Als je een groot aantal ervaren Nederlandse spelers in je team hebt, is het beter om een ​​Nederlandse coach te nemen. Als de club, zoals Vitesse, gericht is op de training en ontwikkeling van jonge mensen, dan kun je je wenden tot een buitenlander die andere tactieken gebruikt.

Ze zeggen dat er 16 spelers achterblijven bij Vitesse. Hoeveel spelers vertrekken er eigenlijk?

- Ik kan zeker zeggen dat gehuurde spelers ons hebben verlaten - Odegard van Real, Clark-Salter, Eduard en Musonda uit Chelsea. We hebben ook een Anderlecht Douda vooruit in de huurovereenkomst, we onderhandelen over een verlenging van de overeenkomst. De speler zelf lijkt het niet erg te vinden. Van der Werff en Buttner hebben geen contracten meer. Op dit moment zijn er zes mensen die absoluut niet in het team zitten. Ik geef volledig toe dat de club iemand zal verkopen omdat hij ervan leeft. Misschien zal Vitesse de spelers laten gaan die onvoldoende speeltijd hebben ontvangen.origineel.

Karavaev kan vertrekken?

- Zoals elke andere speler Vitesse bij het juiste bod.

Weet je iets concreets over zijn toekomst?

- Ziet u, een overdracht is zoiets ... Er kan veel gepraat worden rond één persoon, maar niets is concreet en er wordt niet over een andere gepraat, maar plotseling komt een club met een specifiek aanbod. Kara heeft een interesse in zowel Rusland als Duitsland. Over het algemeen zijn er bij elke wedstrijd veel scouts en van Vitesse is het gemakkelijker om in een grote Europese club te komen dan in Rusland.

Stel je voor dat Mario Fernandez CSKA verlaat. Staat Karavayev dan klaar om hem te vervangen zonder kwaliteitsverlies?

- Karavaev is zwakker dan Mario, maar naar mijn mening kan de concurrentie winnen van andere rechtsback van het Russische kampioenschap. Kara is ongelooflijk gegroeid gedurende dit jaar, speelde alle wedstrijden zonder vervangingen. Hij is nu - een van de leiders van Vitesse, en ik zou niet verrast zijn als hij het team verlaat.

Trouwens, over Mario. Op het WK van 2018 in zijn positie was hij niet slechter dan de spelers van de topteams. Waarom zit hij nog steeds op CSKA?

- Het punt is dat onze markt slecht wordt begrepen. Ik sprak met veel sportdirecteurs en zei dat Mario klaar is om te spelen in elk team van de wereld, dat hij in de top 5 van de wereld zit in zijn functie. Ik weet niet waarom tot nu toe niemand aandacht aan hem besteedde.

Het enige ding is dit: de voorwaardelijke Doumbia vertrok temidden van een waanzinnige uitvoering in de Champions League. Musa vertrok nadat de Argentijnen twee keer hadden gescoord in het WK. Mariu maakte het soms zo dat hij er in een paar wedstrijden van de Champions League niet goed uitzag of gewond raakte. Ik denk dat spelers die alleen fel spelen in het Russische kampioenschap het niet op prijs stellen. Scouts kunnen onze competitie niet begrijpen. Overigens heb ik met Advocate veel over dit onderwerp gepraat. Dick vertelde me hoe hij mensen probeerde te overtuigen dat het Russische kampioenschap sterk is, maar niemand gelooft hem. Mijn voorbeeld is een voorbeeld - ik werkte in het nationale team en in de leidende club van het land, maar ik betreed de Europese markt via, zoniet een trainee, dan een beginnende coach. Hetzelfde kan gebeuren met Fernandez. Het is moeilijk te begrijpen, het is onverklaarbaar en absoluut oneerlijk.[Leonid Slutsky.] "Geef jij geld aan kinderen? Laten we ook betalen!" Leonid Slutsky's harde rede over kindervoetbal in Rusland

Aanval overtreft verdediging

Wat is het voordeel van ons kampioenschap? Waar moet Rusland zich op richten? Holland - aanvallend voetbal, de Duitsers - discipline. En wat zijn wij?

- Alleen tactiek. Maar het is moeilijk voor me om over trends te praten. In het conventionele kampioenschap verzamelde een groot aantal zwarte verdedigers met een goede snelheid. Dit is hun specificiteit. Hoe kunnen we dit compenseren? Eens een verbluffend niveau van fitness. Wat nu? Ik kan niet zeggen dat we een eigenschap hebben die het Russische voetbal fundamenteel onderscheidt. Nederland valt niet alleen voetbal aan. Daar, in elk team, is de aanvallende groep veel beter dan het verdedigende. Ik kan een groot aantal voorbeelden noemen van overgangen van middelgrote aanvalsspelerclubs naar andere kampioenschappen. Het nieuwste exemplaar van Namley in Krasnodar. Maar de verdediger van de "Zwolle" gaat nooit naar de Europese club. En wanneer aanvankelijk de aanvallende groep het verdedigingsveld overtreft, denk je: laten we iemand overslaan. Dit betekent dat je meer moet scoren. Wat je coach ook is,

We hebben het tegenovergestelde.

- Ja, verdedigers, dezelfde broers Berezutsky en Ignashevich, wisten dat meer dan 90 procent van de aanvallende spelers in de Premier League-teams hen zou kunnen stoppen. Hulk viel op met slagen, scoorde prachtige doelpunten, deed het resultaat, maar het was één speler en in één team.

Meer Promes en Dumbya .

- En Wagner. We kunnen individuele gevallen noemen. En we noemen diegenen die niet langer spelen in het kampioenschap van Rusland. Fedya Chalov heel goed kennend , kan ik zeggen dat hij nog steeds een teamspeler is. Hij heeft een groot gevoel van doel, werkt goed in het subspel, maar hij kan zelf niet beslissen.

Ajax

Wat is voor jou de belangrijkste reden voor de triomf van Ajax, dit jaar?

- In augustus speelde "Ajax" de kwalificatiewedstrijd van de Champions League met Kiev Dynamo. Ik heb die game bezocht. En na haar zeiden alle vrienden en kennissen dat Ajax dit jaar iedereen kan verslaan. Hij kwam met een galerie van eigen talenten - de Ligt en de Jong ... Ze namen serieuze spelers van andere Nederlandse teams, plus maakten onvoorstelbare transfers voor zichzelf - Tadic en Blind met elk 15 miljoen. Plus ten Hag, een coach die tactisch opvalt tussen andere Nederlandse specialisten. En dit alles gaf chemie, en resultaat.

Maar alleen dit seizoen?

- De Jong is weg, waarschijnlijk zal De Ligt weggaan, ik weet niet wat er met Neres zal gebeuren. Maar Ajax heeft andere zeer getalenteerde jonge spelers. Het is onmogelijk om iemand voor 75 miljoen te verkopen, om voor 20 te kopen, en hij zal hetzelfde zijn. Ajax zal niet veel verkopen. Dit is een mythe.[Charlie Musonda (links) en Ritsu Doan.] Voormalige Slutsky-speler en een ster uit Japan. Wie vond Spartakin de Nederlandse competitie

Doan, Namli en Musonda

Is de Japanse Doan uit Groningen, die wordt begeerd door Spartak en CSKA, echt goed?

- Jong, linkervoet, erg snel. Ik weet zeker dat Groningen werd aangeboden door een vrij groot Europees team - 9 miljoen euro. De club heeft deze optie afgewezen. Dat wil zeggen, het zal zeker duur zijn, er zal hoge concurrentie zijn. Hij is bekend in Europa, en als onze clubs het willen nemen, zullen ze te veel moeten betalen. De speler is al op een serieus niveau verlicht.

Beschrijf Namley, die speler werd van Krasnodar.

- Dit is de centrale middenvelder van het aanvallende plan. De linker-hander. Het is goed opgenomen vanuit de diepten, het voelt deze momenten. Meer dan het achtste getal, leidt de game, hij heeft goede statistieken over doelen en assists. Voelt goed aan, heeft een goede basistechniek. Fysiek sterk, dun, de selectie is niet zijn troefkaart. Dit is een kwaliteitsspeler, maar ik kan niet zeggen dat het een grote ster is. De voordelen liggen in de ontwikkeling van de aanval en een grote hoeveelheid uitgevoerd werk.

Spartak bekeek Musonda ...

- Dit is een diamant uit de vorige generatie Chelsea-spelers, waaruit Loftus-Chick, Ola Aina, Palmer kwam. Ze wonnen tweemaal de junior Champions League. Musonda was een ster op dat niveau. Hij bracht heel weinig training met ons door, maar toen ik hem in de klas zag, rees meteen de vraag: wat deed hij hier? Dit is een heel ander niveau. Musonda had twee huurcontracten: in Real Sociedad en Celtic. In de "Real" had hij op zijn minst wat oefening. En in "Celtic" werd Musonda op de bank gezet en zes maanden later gaf "Chelsea" het terug. Dit is een ongelooflijk getalenteerde jongeman. Je kunt je Owus-Obeya herinneren. Iets soortgelijks. Musonda is de leider van de generatie met een aantal kwaliteiten, maar heeft zichzelf nog niet gerealiseerd op volwassen niveau. Waarom - ik weet het niet.

Heb je Spartak-scouts bij je wedstrijden gezien?

- Nee.

En de hoofdtrainer van Spartak?

- Ik kreeg te horen dat ik het was, maar persoonlijk heb ik hem niet gezien.

Is er iets in Nederland en Nederlands voetbal dat je niet hebt geaccepteerd en waarvan je niet houdt? Of is Nederland - het perfecte land met perfect voetbal?

- Ik zeg niet dat het perfect is. Ze is gewoon anders. Elk land heeft nationale kenmerken, er zijn voor- en nadelen.

Misschien iets vervelends?

- Integendeel, er zijn gewoon dingen die anders in Nederland gebeuren - niet op dezelfde manier als in Rusland, en daarom in eerste instantie verrassend. Toen ik bijvoorbeeld net aankwam, huurde ik een appartement en ging ik een matras bestellen. Besteld, maar ik kreeg een miljard verhelderende vragen. Ik antwoordde kalm. Drie weken later kwam er een e-mailbericht dat de matras zaterdag van negen uur 's ochtends tot vier uur' s avonds zou worden bezorgd. Ik belde het bedrijf waar ik de matras had meegenomen. Zo en zo, sorry, is het mogelijk om te leveren, ik heb een training, ik kan niet zitten en wachten. Sorry, dit is niet voor ons - we hebben zojuist een matras verzendklaar gemaakt en overgedragen aan de bezorgdienst. En de bezorgservice is over het algemeen anders geloceerd, ergens in Indonesië. En ze zeggen tegen mij: "Nee, alleen van negen tot vier, niets wat we kunnen doen." Bij ons in Rusland kunt u de bezorging plannen, hoe laat het zal aankomen.

Kwam naar huis, in de brievenbus een stuk papier: "De matras kwam, niemand was thuis, de matras was weg." Ik bel opnieuw en zeg dat morgen een vrije dag is, alsjeblieft morgen afleveren. Ik antwoord: "Nee, u staat nu in de wachtrij en ontvangt pas na een maand." Over het algemeen miste ik drie maanden totdat ik de vrouw van Yarovinsky met drie kinderen in mijn appartement had geplaatst om op hen te wachten - er was geen andere optie.

Als gevolg hiervan werd de matras in vier maanden afgeleverd. De eenvoudigste huishoudelijke situatie, wat onmogelijk is in ons coördinatensysteem. En er zijn veel van zulke momenten.

Zoon

Heeft je zoon een solocarrière?

- Hij is dol op dit idee. Ik ben een ouder die al zijn inspanningen ondersteunt. Het leek mij dat ik, als vader, hem het maximum aantal opties moest geven waaruit hij iets zou kiezen: hockey, voetbal, tennis, zwemmen, vechtsporten. Uiteindelijk besefte ik dat mijn zoon kiest wat ik niet eens vermoedde - een extreme scooter bijvoorbeeld. Nu is de wereld veranderd en klassieke ideeën over onderwijs werken niet erg goed.

Daarom kiest hij zichzelf, en ik steun hem bij elk streven. In het algemeen begrijp ik dat hij normaal leert en overeenkomt met mijn ideeën over de morele en ethische normen van een persoon. Ik weet niet veel over rap. En welk niveau hij rapper is en of hij dat ook is, ik heb geen idee. Hij, als een 14-jarige jongen, heeft de hoogste verwachtingen, hij droomt ervan de wereld te veroveren. Het zou vreemd zijn als zulke ambitieuze dromen niet zouden bestaan. Nu publiceert de zoon liedjes op VKontakte. Hij is uitermate gepassioneerd, maar ik weet niet wat er uit deze hobby gebeurt. Ik zal nooit iemand vragen, voorwaardelijk, Bast, een fan van CSKA om naar te kijken en te waarderen.

Geeft u toe dat u op een dag de vader van de super-rapper wordt genoemd?

- We hebben er onlangs over gesproken, het is zijn droom. Hij heeft het pseudoniem Leweight (Liveith) - het is een afgeleide van minder gewicht, hij is geen magere vent, ironisch. Hij wil niet over hem praten als de zoon van de coach Slutsky, maar over Slutsky, dat hij de vader is van rapper Livet.

Wat vind je van het feit dat hij in de liedjes vloekt?

"Hij gebruikt nooit grof taalgebruik met mij." Ik begrijp dat rap, zoals elke subcultuur, zijn eigen regels en wetten heeft. Hij rookt iets in zijn clip, hoewel hij niet rookt in het leven. Ik ook, vaak op het moment van de wedstrijd, zweer bij pauze. Ik hecht hier geen waarde aan - zijn imago van de rapper en het echte beeld zijn anders.

Weet je zeker dat de zoon niet rookt of drinkt?

- Ik kan niet overtuigd worden door een miljard procent. Maar we hadden altijd een vertrouwensrelatie met hem. Ik stel hem absoluut vragen. Tot nu toe heb ik geen twijfels en redenen om hem niet te geloven.

Heeft je moeder ooit Liveith's video bekeken?

- Ik keek, hij laat haar de hele video zien. Hier weet je hoe: Geëerde arbeider van openbaar onderwijs in Rusland verloor in één kassa aan grootmoeder. Al haar pedagogische principes zijn vergeten, lees haar in ieder geval voor - zullen blij zijn.

 Verrast elke uitdrukking in zijn liedjes?

- Ik kan niet zeggen dat ik naar al zijn liedjes luister. Hij stuurt iets, iets niet, wijzigt vaak momenten. Ik kan dit zeggen: hij schreef vaak liedjes over dingen die hij in zijn leven niet had meegemaakt, over wat in de mode was, helder. Mijn advies was dit: schrijf over de problemen die je persoonlijk zorgen baart, want in elke vorm van creativiteit is het moeilijk om aan te geven wat je niet begrijpt. Ik wens hem veel succes, hij is waanzinnig in deze kwestie.

Hij probeerde een duet te zingen?

- Toen mijn rede over de arbiter op rap werd gezet en er meer dan een miljoen views waren, zei hij tegen hem: "Ik ben geen rapper, maar ik heb meer dan een miljoen, dat is wat echte rap is!"

Rechters en VAR

De situatie met de scheidsrechter Gezyubyuyuk eindigde positief? Neem je geen wraak op de justitiële lobby?

- Veel concepten die we hebben, missen daar een organisatie. Er is geen gemeenschap van arbiters. Iedereen komt naar buiten en beoordeelt. Ik heb een uitstekende relatie met elke arbiter, geen enkele claim. Bovendien is er VAR, wat erg interessant is in termen van uitbuiting en houding. De situatie met Gezyubyuyuk - dit is de situatie met een aparte arbiter, het heeft nergens invloed op.

Wat is VAR interessant voor jou?

- De hele wereld zag Guardiola zich verheugen en haasten, en na een paar seconden werd hij gedood. In een land waar VAR wordt gebruikt, is dit niet mogelijk. Ik geniet nooit van doelen, maar wacht op de beslissing van de arbiter. Je moet een idioot zijn om je te verheugen als er een minuut voorbij is.

Als je scoort, realiseer je je dat je moet wachten en kijken. Als het eindelijk telt, kun je je niet langer echt verheugen. Voor mij is dit de enige globale minus VAR. De tweede is een penalty. Vanaf het moment van benoeming tot de uitvoering ervan duurt een paar minuten. De spelers scoorden niet een groot aantal straffen, en ik weet zeker dat dit te wijten is aan psychologische burn-out. Stel je voor - je wacht, dit is een straf of geen penalty - je staat drie minuten en weet niet of je zult verslaan of niet.

Gezien al het andere ben ik niet alleen een aanhanger van GAR. Ik ben twintig handen - voor. De rechter kan het werk van een coach vaak bederven of juist effectiever maken. U wilt niet afhankelijk zijn van de beslissing, maar van de objectiviteit van de situatie. Je moet VAR gebruiken met al zijn voor- en nadelen. Ik twijfel niet aan de noodzaak ervan.

Wat zou u nog meer in de regels veranderen?

- Ik heb er nooit over nagedacht. Maar ik ben er zeker van dat er iets te verbeteren is in de GAR, zodat alles sneller zal zijn. Uiteindelijk zal de technologie zulke lange pauzes vermijden. Misschien zullen ze zulke momenten niet eens als buitenspel studeren. Er verschijnt een technologie waarmee u een signaal op het netwerk kunt ontvangen. En al deze emoties zullen terugkeren. Je zult begrijpen dat als je een doelpunt scoorde, je gelukkig zou moeten zijn.

Als ik me niet verontschuldig, sturen ze me dan het land uit?

Waarom besloot u om de beslissing van de ethische commissie niet uit te voeren, waarbij u werd aanbevolen om zich te verontschuldigen bij de Russische arbiters voor het zeggen in een van de tv-shows?

- Dit is een principe. Als we in een situatie leven waarin we ons moeten verontschuldigen en grappen moeten uitleggen, dan is dit onder mijn waardigheid. Laten we iedereen zijn die een grap maakt, excuses aanbieden. Dezelfde situatie die me in Nederland is overkomen, toen ik niet werd begrepen vanwege één woord. Niemand eiste zich te verontschuldigen. In deze aflevering was het nog erger. Iedereen begreep dat het een grap was.

Wanneer je optreedt in een kinderlijke, humoristische show, en de gesproken woorden worden serieus gebruikt om samen te komen .... Begrijp ik het goed dat de ethische commissie na mijn zaak niet meer vergaderd heeft? Ik, het blijkt, het ergste dat ethisch onverenigbaar is met het Russische voetbal. Geen situatie waarin de spelers op het veld staan ​​of in elkaar geslagen worden door iemand, namelijk mijn grap. Het lijkt mij dat je collega's, net als trollen voor een niet-bestaande ethische commissie, de vraag "hebben jullie Slutsky gevonden?" Al heel lang gebruikt.

Wanneer je naar Rusland terugkeert, wordt dit lichaam geactiveerd en opgeschud.

- Hij heeft me aanbevolen om mijn excuses aan te bieden, maar ik heb geen rekening gehouden met zijn aanbeveling. Wat is de volgende stap? Zal hij me het land uit sturen?


Bron: Sport-Express RU / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl