Archief
Remko Pasveer over sport en slaap 31/08/2020

Remko Pasveer is keeper bij eredivisieclub Vitesse. Hij gaat zijn vierde seizoen in als Vitessenaar. Fit en uitgerust in het doel staan zijn voor hem heel belangrijk. Maar hoe doet hij dat?

Hoe belangrijk is slaap voor jou?

Slaap is voor mij heel belangrijk. Het geeft mijn lichaam rust, waardoor ik kan herstellen van inspanningen zoals wedstrijden en trainingen. Ook helpt het mij om rust in mijn hoofd te krijgen.

Heeft slaap invloed op je prestaties?

Ja, honderd procent. Als ik een slechte nacht heb gehad, dan heb ik daar zowel fysiek als mentaal hinder van.

Waar slaap je het prettigst?

Thuis, in mijn eigen bed. Daar slaap ik gelukkig heel vaak. Ik ben gewend aan een eigen omgeving en bed. Een goed bed is trouwens heel belangrijk, want een goede nachtrust gaat gepaard met een goed bed. Je slaapt gemiddeld veel uren per dag, dus dan kan je er maar beter voor zorgen dat je lekker ligt. En zeker als topsporter. Ik ben elke dag met mijn lichaam bezig, dus is een goede nachtrust een belangrijk onderdeel.

Heb je nog een goede ontspanningstip?

Voor iedereen werkt dat anders, dus probeer uit te zoeken wat het beste bij jou past. Het is natuurlijk verstandig om op een ontspannen manier naar bed te gaan. Soms ga ik nog even naar de sauna, daar word ik lekker rustig van. En als ik overdag thuiskom na een zware training, kijk ik weleens een filmpje op de bank. Dat helpt dan om goed uit te rusten en jezelf weer op te laden.

De Geldersesportfederatie

Wij geloven dat je door fit en vitaal te zijn een gezonder en plezieriger leven leidt. Wij motiveren daarom zoveel mogelijk mensen om te sporten en bewegen, zodat iedereen mee kan doen. Hier vind je wat we allemaal doen. Selecteer op onderwerp of doelgroep om snel te vinden wat je zoekt.


Bron: GelderseSportFederatie / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl