PSV en Vitesse spelen gelijk

​PSV en Vitesse hebben in een oefenwedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld.
In Eindhoven maakte Donyell Malen na acht maanden zijn rentree in het eerste van PSV.

Malen stond aan de kant sinds december, toen hij een zware knieblessure opliep in een competitieduel met Feyenoord. Tegen Vitesse ging hij, volgens afspraak, na een half uur naar de kant.

De stand in het met een beperkt aantal toeschouwers gevulde Philips-stadion was op dat moment 1-0 voor Vitesse. Verdediger Danilho Doekhi had de Arnhemmers na zes minuten al op voorsprong gekopt. In de tweede helft tekende Cody Gakpo met een fraai afstandsschot voor de gelijkmaker.

Duitse trainers

De nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt liet Mauro Junior opnieuw als linksback starten. De Braziliaan is van origine een aanvallende middenvelder. Nick Viergever viel na rust in, maar moest zich al na drie minuten geblesseerd laten vervangen.

Vitesse maakte vooral voor rust een sterke indruk. De nieuwe coach Thomas Letsch liet zijn aanwinsten Loïs Openda, Maximilian Wittek en Jacob Rasmussen starten.

Blije Malen

Malen zou aanvankelijk maar een kwartiertje meedoen, maar liet zich pas na een half uur wisselen. "Ik ben heel blij om weer op het veld te staan", sprak de aanvaller.

PSV – Vitesse 1-1 (0-1)
6. Doekhi 0-1, 52. Gakpo 1-1.
PSV: Unnerstall (46. Zoet); Dumfries, Teze (46. Baumgartl), Boscagli (46. Viergever; 51. Sadilek), Mauro Jr (75. Dante Rigo); Madueke (75. Piroe), Rosario, Thomas (46. Ihattaren), Gakpo; Lammers (46. Romero), Malen (30. Hendrix).
Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi (82. Leeflang), Bazoer (82. Cornelisse), Rasmussen (71. Hájek), Wittek (75. Manhoef); Tannane (82. Oukili), Tronstad (71. Bruns), Bero (71. Huisman); Openda (75. Buitink), Darfalou (75. Beerens).