Archief
Profclubs naderen akkoord over noodplan KNVB 27/05/2020

Donderdag ronden de KNVB, Eredivisie CV en CED (eerste divisie) hun noodplan af voor het betaald voetbal. Vandaag werden al veel clubs in Zeist bijgepraat over de inhoud, die verschillende aspecten van de coronacrisis behelst. Een akkoord is aanstaande.

Veel clubs werden woensdag in Zeist bijgepraat over de inhoud van het plan, schrijft het AD. Daarin staat beschreven hoe een deel van de inkomsten uit Europees voetbal en de FOX Sports-pot, zoals het AD het beschrijft, verdeeld wordt onder de clubs die geen Europees voetbal spelen. De topclubs in Nederland, Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, namen het voortouw nadat veel clubs het onderling niet met elkaar eens waren.

Met het plan hoopt de KNVB op goedkeuring van de overheid. Directeur Eric Gudde deed onlangs een oproep voor een noodfonds ter waarde van 400 miljoen euro, maar werd door premier Mark Rutte en VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff 'terug naar de tekentafel' gestuurd, omdat er geen plan op tafel lag. Nu dus wel. De Nederlandse clubs doen wat ze kunnen om zichzelf te redden, maar geven ook duidelijk aan wat de gevolgen zijn als er voor lege stadions gespeeld moet worden. 'Anders is een reeks aan faillissementen onvermijdelijk', schrijft het AD.

'Vrijdag komen de burgemeesters van alle speelsteden bij elkaar met de KNVB en aanverwante partijen. Daar wordt het noodplan gepresenteerd, besproken en mogelijk verder uitgewerkt.'


Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl