Archief
Pechvogel Musonda: 'Geef je dromen nooit op' 27/05/2020

Charly Musonda weigert om na het zoveelste blessureleed de handdoek in de ring te gooien. De Chelsea-huurling van Vitesse kreeg van de specialisten nog maar twintig procent kans om ooit nog professioneel voetbal te spelen, maar is niet van plan om zijn droom op te geven.

Musonda stond jaren geleden bekend als een van de grootste talenten van de wereld en verruilde de jeugdopleiding van Anderlecht voor die van Chelsea. De Belgische aanvaller annex middenvelder moest voor een doorbraak bij de Engelse topclub eerst elders ervaring opdoen en werd verhuurd aan Real Betis, Celtic en Vitesse. Problemen met de knie zitten zijn ontwikkeling echter flink dwars.

Nog voor hij zijn officiële debuut voor Vitesse had gemaakt ging het enorm mis. In een oefenwedstrijd tegen Antwerp liep Musonda een ernstige knieblessure op, waarna hij pas tijdens de voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2018/19 zijn rentree kon maken. Tijdens het met 6-1 gewonnen duel met De Graafschap zag het Arnhemse publiek hem een kwartier voor tijd invallen.

Het bleef bij die veertien schamele minuten en dus had Musonda het gevoel nog niet klaar te zijn bij Vitesse. Begin juli werd de rechtspoot opnieuw voor een seizoen verhuurd aan de Eredivisionist. 'Ik wil de wereld laten zien wat ik kan, ik wil bewijzen dat ik nog steeds dezelfde Charly Musonda ben', zei de Belg. Maar de knieproblemen bleven. Na drie invalbeurten in de eerste drie speelronden van het inmiddels afgebroken seizoen bleek een operatie noodzakelijk.

Musonda is nu al maandenlang aan het revalideren. De artsen zijn niet positief, maar het toptalent van weleer zelf wel. Musonda schrijft op Instagram dat hij nog maar een kans van twintig procent kreeg om ooit nog te voetballen. Hij is nu nog zo'n vier maanden verwijderd van een herstel. 'Geef je droom nooit op', adviseert de pechvogel zijn volgers. 'Hoe ver je dromen ook weg te lijken zijn, blijf gemotiveerd, doe je gordel om en geniet van de rit.'


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl