Archief
Oud Vitesse-technisch manager Streuer tussenpaus bij FC Twente 07/06/2020

FC Twente heeft Arnhemmer Jan Streuer (69) als technisch directeur aangesteld voor de periode van maximaal één jaar.

Volgens FoxSports-analist Arnold Bruggink is er met meerdere mensen gesproken, maar wilde niemand in het avontuur bij FC Twente stappen. Directeur Paul van de Kraan heeft vervolgens oud hoofd scouting - en oud technisch manager van Vitesse, Jan Streuer weten te strikken voor één jaar. De algemeen directeur en de ervaren TD kennen elkaar van de samenwerking in Arnhem. Streuer begon er in 1990 als hoofdscout en werd daarna manager voetbalzaken. Een functie die hij tot 2007 invulde bij Vitesse.

Streuer zelf mag nog niets over zijn nieuwe klus in Enschede zeggen. Maandag moet het eerst officieel worden gemaakt op een persconferentie in de Grolsch Veste.

Jeugdtrainer van Vitesse Theo Janssen stuurde hem al de felicitaties, zo vertelt hij in de Gelderlander. "Ik heb hem per app gefeliciteerd. Hij stuurde me terug: ‘Hartelijk dank, het is zeker een mooie club.’. Het is een goede vent met een enorm netwerk. Dat het maar voor een jaar is, vind ik jammer. De club is in opbouw, het zou beter zijn voor de stabiliteit als er iemand minimaal drie jaar zit.”

"Ik was verbaasd toen ik het zaterdag hoorde”, vervolgt Janssen, zelf oud speler van FC Twente. "Omdat Jan de laatste jaren vooral op de achtergrond is gebleven. Maar aan de andere kant is er natuurlijk de band met Van der Kraan. Ik ben blij voor hem.”


Jan Streuer (2e van rechts) was een van de dragers bij de uitvaart van zijn vriend Theo Bos

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl