Archief
Oud Vitesse-keeper in actie voor Vitesse-diefstal 18/05/2020

Oud Vitesse-keeper en nu wijkagent Bas Wijnen kwam maandag in actie in verband met een diefstal op het GelreDome-terrein.

De wijkagent maakt op zijn Instagram-account melding van een diefstal van een aantal assimilatielampen bij GelreDome. De lampen worden door Vitesse ingezet om de groei van de grasmat te bevorderen.

Vitesse
Bas Wijnen (rechts) en Martijn Kuiper (links) tijdens een Vitesse-reunie

Bas Wijnen doorliep van 1997 tot 1999 de Vitesse-academie en sloot in het seizoen 1999 - 2000 aan bij de eerste selectie. In oktober 1999 werd bij Bas Wijnen kanker in zijn onderbeen ontdekt. Hij bleek ook uitzaaiingen op beide longen te hebben. Na chemokuren, bestralingen en operaties gedurende een jaar volgde een positief resultaat. In september 2000 werd Wijnen schoon verklaard. Vervolgens tekende hij bij Go Ahead Eagles waar hij 22 duels onder de lat stond. Aansluitend verkastte hij naar VVV Venlo (4 duels in de hoofdmacht) en speelde drie seizoenen bij Achilles '29. Hij sloot zijn loopbaan af in 2010 bij Lienden.

Sinds enkele jaren is Bas Wijnen wijkagent bij de politie in het gebied Malburgen-West, Meijnerswijk en de Praets. En vandaag opnieuw in actie voor Vitesse.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl